Θέλετε να κάνετε νέες γνωριμίες; Υιοθετήστε έναν σκύλο – Νέα έρευνα αποκαλύπτει [Εικόνες]

Λέγεται πως τα σκυλιά, πέρα από το ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνει κάποιος νέες γνωριμίες.

Ερευνα, που έγινε στη Μ. Βρετανία επιβεβαιώνει πως οι έχοντες κατοικίδια είναι πιο ελκυστικοί και πιο εύκολοι στο να πιάσει κανείς κουβέντα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 52% των Βρετανών πιστεύουν ότι οι άνθρωποι με τα σκυλιά είναι πιο φιλικοί από το μέσο άτομο, ενώ το 46% θεωρεί πως η βόλτα του σκύλου είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις νέες γνωριμίες.

Μάλιστα, το ίδιο ποσοστό (46%) συμφωνεί πως η αγάπη προς τα ζώα κάνει έναν άνθρωπο πιο ελκυστικό.

Η έρευνα είναι αποκαλυπτική σχετικά με το ποσοστό των ανθρώπων που ξεκίνησαν κάποια φιλία χάρη στο σκύλο τους (29%), ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 28% βρήκε με αυτόν τον τρόπο την αγάπη.

Ωστόσο, οι ρομαντικοί της υπόθεσης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς 1 στους 4 αποθαρρύνονται από τη ράτσα σκύλου του ιδιοκτήτη.

Πολλές γυναίκες δεν προσελκύονται από άνδρες με μικροσκοπικό σκύλο-«τσάντα», ενώ πολλοί άνδρες δεν έλκονται από γυναίκες με μεγάλα σκυλιά όπως τα Rottweilers.

Το ένα τρίτο των ανδρών παραδέχεται ότι απωθούνται από την «αναντιστοιχία» ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον σκύλο του, σε σύγκριση με 20% των γυναικών.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως περίπου 360.000 Βρετανοί είχαν κάποιο ειδύλλιο με κάποιον άλλο ιδιοκτήτη σκύλου.

Πηγή:iefimerida.gr