Άλλος ένας αρχαίος σκύλος 12.400 ετών βρέθηκε στο πάγο στη Βόρεια Ρωσία

Όλο και περισσότερα δημοσιεύματα φέρνουν ανακαλύψεις από την αρχαιότητα στη παγωμένη Σιβηρία, άραγε τώρα αυτός ο αρχαίος σκύλος 12.400 ετών είναι το αδερφάκι του Tumac;

  • Επιστήμονες βρήκαν υπολείματα από άλλο ένα μουμιοποιημένο κουτάβι στη περιοχή Ust-Yansky της Ρωσίας.

  • Ο σκύλος βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου ένα άλλο σκυλί από την αρχαιότητα ανακαλύφθηκε το 2011.

  • Το Tumat όπως είχε ονομαστεί  ήταν το πρώτο πλήρως διατηρημένο σκυλί που είχε βρεθεί να προέρχεται από την αρχαιότητα.

  • Το νέο εύρημα μπορεί να προέρχεται από την ίδια αγέλη και πιθανότατα σκοτώθηκε από κατολίσθηση.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα υπολείματα του μουμιοποιημένου κουταβιού που φέρεται να ζούσε 12.000 χρόνια πριν.

Βρέθηκε μόλις 8 μέτρα μακριά από το μέρος που είχε βρεθεί και το προηγούμενο σκυλί  κάτω από το παγωμένο χώμα το 2011.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα πλάσματα πιθανότατα προέρχονται από την ίδια γέννα και σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στη περιοχή Ust-Yansky της Βόρειας Ρωσίας.

Entombed in mud: Scientists have found the mummified remains of a puppy (pictured) in the Ust-Yansky district of Russia that lived more than 12,000 years ago

Επιστήμονες ανακάλυψαν τα ευρήματα θαμμένα σε πάγο και  λάσπη στη περιοχή Ust-Yansky της Ρωσίας

Η πρόσφατη ανακάλυψη στο πάγο έγινε από την αποστολή του Μουσείου των Μαμούθ για το Βορειοανατολικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας.

Πρίν 4 χρόνια το πρώτο πλήρες διατηρημένο αρχαίο σκυλί που ονομάστηκε Tumat ανακαλύφθηκε στην ίδια περιοχή.Το θηλυκό κουτάβι περίπου 3 μηνών είχε βρεθεί από δυο αδέρφια και η ραδιοχρονολόγηση έδειξε ότι είναι ηλικίας περίπου 12.400 ετών. Βρέθηκε σχεδόν σε άριστη κατάσταση και οι επιστήμονες βρήκαν ακόμα και τι είχε φάει στο τελευταίο γεύμα του.

Φέτος τον Ιούνιο το Tumat καρατομήθηκε για εξετάσεις σύμφωνα με το Siberian Times.

Ο καθηγητής Darima Garmaeva, του Ινστιτούτου Ιατρικής, είχε πει τότε: “Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο σκελετός του ζώου έχει διατηρηθεί πλήρως, κάτι το οποίο είναι μοναδικό και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε όλο το κόσμο.” 

In 2011, the world's first fully-preserved puppy carcass, dubbed Tumat Dog, was unearthed. It has since been subject to a post-mortem examination (pictured) which revealed it may have been killed during a landslide

Under scrutiny: Experts believe the animals could be from the same litter and that the two puppies (Tumat dog pictured during scientific analysis) could be ancestors of modern-day domestic pet dogs

Υπό εξέταση παραμένουν οι υποψίες των ερευνητών ότι τα ζώα θα μπορούσαν να είναι από την ίδια γέννα και τα  δυο κουτάβια (το Tumat απεικονίζεται στη φωτό επάνω κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ανάλυσης) θα μπορούσαν να είναι πρόγονοι των σύγχρονων κατοικίδιων σκύλων.

Παρά το γεγονός ότι οι ιστοί είναι μουμιοποιημένοι, δεν έχουν υποστεί καμία αποσύνθεση μετά τη τεμάχιση για τις εξετάσεις ,όπως συμβαίνει συνήθως με βιολογικό υλικό.

Η εξέταση αποκάλυψε ότι πολλά από τα εσωτερικά όργανα του ζώου ήταν τέλεια διατηρημένα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, του ήπατος, των πνευμόνων και τμήμα του εντέρου του.To στομάχι του σκύλου Tumat ήταν επίσης άθικτο και όταν το άνοιξαν οι εμπειρογνώμονες βρήκαν δύο κομμάτια από κλαδί μήκους  0,4 ίντσες (ένα εκατοστό)

Αυτό οδήγησε σε μια θεωρία ότι το κουτάβι έπεσε από την κατολίσθηση και απεγνωσμένα πριν πεθάνει προσπάθησε να πιαστεί με τα δόντια του από κοντινό φύλλωμα.

Περαιτέρω εξέταση του στομάχου θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, ενώ μερικά δείγματα ιστού έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Tohoku στην Ιαπωνία για ανάλυση.

The exciting permafrost find was made by a Museum of the Mammoth expedition carried out by Russia's the north-eastern Federal University (scientists at the discovery site with the carcass pictured)

 (Φωτό:επιστήμονες στο χώρο ανακάλυψης  με το απαρχαιωμένο σκυλί)

The mummified remains were found by scientists close to the Syallakh River in the Ust-Yana region (shown) Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν από τους επιστήμονες κοντά στον ποταμό Syallakh στην περιοχή Ust-Yansky (φωτό)

Ο επικεφαλής της έρευνας του Tumat,Sergey Fedorov, είχε πει: “Κοντά στον τόπο όπου βρέθηκε ο σκύλος,άνθρωποι της περιοχής βρίσκουν συχνά αντικείμενα που προφανώς άνηκαν σε ανθρώπους που ζούσαν εδώ κατά την αρχαιότητα, όπως λίθινα εργαλεία και αιχμές βελών από οστά.Σχεδιάζουμε να πάμε στο ίδιο μέρος αυτό το καλοκαίρι μαζί με τους αρχαιολόγους για να βρούμε ίχνη που άφησε ο άνθρωπος – και, ενδεχομένως και τους  ιδιοκτήτες του σκύλου.”

Οι επιστήμονες ξόδεψαν 4 χρόνια μελετών και αναλύσεων δειγμάτων DNA, τα οποία διατηρούνται στην κατάψυξη, και μόλις τον Απρίλιο άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Το άριστα διατηρημένο σκυλί στο πάγο βρέθηκε στο χωριό Tumat από τους ντόπιους Yuri ,Igor Gorokhov και Ayaan Tomsk οι οποίοι το δώρισαν στο Μουσείο των Μαμούθ.

Ο Sergey Fedorov, επικεφαλής της έκθεσης του Μουσείου των Μαμούθ, δήλωσε: “Τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο Γιακούτσκ για το μουσείο μας.Οι διαστάσεις των ανακαλύψεων το 2011 και το 2015 στη τοποθεσία του Tumat υποδεικνύουν ότι και τα δυο κουτάβια προέρχονται από την ίδια αγέλη.Βρέθηκαν σε απόσταση 2 μέτρων το ένα από το άλλο.”

Το κουτάβι από τη καινούργια ανακάλυψη ονομάστηκε Pleistocene(Πλειστόκαινο:Ελληνική λέξη από τις λέξεις Πλείστος (= πιο) και καινός (=καινούργιος)) επειδή έζησε τη περίοδο του Πλειστόκαινου που ολοκληρώθηκε πρίν 12.000 χρόνια περίπου.

Ο Aleksandr Kandiba, ένας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στη τελευταία έρευνα,είπε: “Έχουμε βρεί λείψανα και κειμήλια από την περιοχή και θα διεξαχθεί πρόσθετη έρευνα στα εργαστήρια μας”

Η ομάδα των ερευνητών ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα για να διερευνήσουν τη καταγωγή των σημερινών εξημερωμένων σκύλων.

“‘Υπάρχουν 2 βασικές θεωρίες” ,είπε ο  Dr Germonpre.” ‘Η πρώτη είναι ότι τα σκυλιά πλησίασαν στο μέρος που ζούσαν οι άνθρωποι, στα απορρίματα τους(υπολείματα φαγητών,κόκαλα,κτλ) και από τότε συνυπάρχουν.Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων, όπου οι ίδιοι εμπνεύστηκαν τη σχέση τους με το σκύλο , έφεραν  τα κουτάβια στα σπίτια τους και τα εκπαίδευσαν.Τα δεδομένα που έχω συγκεντρώσει συνηγορούν υπέρ της δεύτερης θεωρίας. Τώρα μπορούμε να έχουμε περισσότερα επιχειρήματα.”

Professor Darima Garmaeva, of the Institute of Medicine, said in June: 'What is of real interest is the fact the [Tumac dog] has a completely preserved carcass, which is unique by itself, with nothing like it in the world. Although the tissues are mummified, they have no post-mortem decomposition'

Aleksandr Kandiba, one of the scientist taking part in the latest expedition, said: 'We have taken remains and artefacts from the site and will conduct additional research in our laboratories' 

Ακολουθήστε μας:

@AllaboutDog στο Twitter|Facebook|Google| Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube

Πηγή: dailymail.co.uk

Δείτε ακόμα:

Αρχαίος σκύλος- μούμια 12.400 ετών στο μικροσκόπιο!

κουτάβιΈνα  μουμιοποιημένο σκυλί σε άριστη κατάσταση βρέθηκε στον πάγο στις όχθες του ποταμού Syallakh στη περιοχή Ust-Yana της Yakutia, επίσης γνωστή…

 

 

8 εκατομμύρια σκύλοι – μούμιες βρέθηκαν σε μαζικό τάφο στην Αίγυπτο.

Σκύλοι ΜούμιεςΣτην αρχαία Αίγυπτο λάτρευαν τον Anubis. Ο Άνουβις, όπως μεταγράφηκε στα ελληνικά η αιγυπτιακή λέξη Inpou…

 

 

Φανταστείτε ότι ζούσατε στην αρχαία Ελλάδα.

Ποιά ονόματα σκύλων χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι έλληνεςΑποφασίζατε να πάρετε ένα σκυλάκι, τι όνομα θα του δίνατε; Για αυτό υπήρχε η “επιστήμη” της επιλογής και της ονοματοδοσίας ενός κουταβιού. Πως..

 

 

Πότε Εξημερώθηκε Ο Σκύλος; [Video]

inrealnewsΓενετική ανάλυση δείχνει ότι μπορεί να εξημερώθηκαν πριν από 40 χιλιάδες έτη. Νέα ευρήματα προσθέτουν καινούρια δεδομένα για την εξημέρωση των σκύλων από…

 

 

Έρευνα – Σκύλος : Άνθρωποι Λύνουν Το Μυστήριο Της Εξημέρωσης Του Σκύλου [Video]

50417W_4 (1)Για πολλές δεκατίες ερευνητές διαφωνούν και δεν έχουν καταλήξει για το που,το πότε και πώς έγινε, η εξημέρωση του λύκου από τον άνθρωπο που σήμερα έχει…

 

 

Ιστορία Του Σκύλου

wolf7O σκύλος (στα αρχαία ελληνικά “κύων”) Aνώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis (επιστ. Canis lupus familiaris – Κύων ο λύκος ο οικείος). Η καταγωγή του προέρχεται…