Ταξίδι με το σκύλο στο εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα για : ταξίδι


Πρόκειται να  ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το κατοικίδιό σας; Εδώ θα δείτε μερικές χρήσιμες οδηγίες πριν ξεκινήσετε.

Θα πρέπει να έχετε πιστοποιητικό υγείας και εμβολιασμών, κάτι που θα πρέπει να το έχετε μαζί σας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ευρωπαϊκή νομοθεσία ισχύει στις περισσότερες από αυτές και το μόνο που που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας (σκύλος ή γάτα) διαθέτει τα εξής:

  • Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας

  • Ηλεκτρονικό microchip ή ευανάγνωστο τατουάζ

  • Διαβατήριο ζώου

διαβατήριο

Στη Μεγάλη Βρετανία, απαιτείται μία επιπλέον εξέταση αίματος που διασφαλίζει ότι έχει γίνει εμβολιασμός κατά της λύσσας .Ταξίδι 4

Ταξίδι σκύλος και αεροπλάνο

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με τον σκύλο σας αεροπορικώς, θα πρέπει απαραίτητα να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία πριν την έκδοση εισιτηρίου. Θα σας ζητηθούν τα εξής:

• Ο σκύλος να βρίσκεται σε ένα καλά ασφαλισμένο κουτί ή κλουβί

• Να είναι υγιής και να έχει όλα τα πιστοποιητικά και άδειες εισόδου για τη χώρα προορισμού

• Να βρίσκεται σε άνετη θέση, να έχει αρκετό χώρο στο κουτί ή το κλουβί του και αρκετή τροφή ή / και νερό για το ταξίδι.

Συνήθως τα μικρά ζώα, μέχρι 5 κιλά, ταξιδεύουν σε ειδικό κλουβί μικρών διαστάσεων. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ειδικά κλουβιά και ειδικό χώρο για μεταφορά των ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα στην ΕΕ, καθώς και το υπόδειγμα του διαβατηρίου διατίθενται στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/index_en.htm

Μην ξεχνάτε ότι στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της πτήσης το πολύ δύο κατοικίδια, επομένως φροντίστε εγκαίρως να κατοχυρώσετε το απαιτούμενο pet- ticket.

Ειδικές οδηγίες για πτήση με κατοικίδια στην καμπίνα επιβατών έχει αναρτήσει η Aegean εδώ 

 

partially via vetherapy.gr