Σκυλίσιες μέρες 

Οι σκυλίσιες μέρες ήρθαν με πυροβολισμούς και όχι με κλαψουρίσματα..

H όπερα αλλάζει.

Ενώνει τις δυνάμεις της στο Next On Grand φεστιβάλ ,τη μεγάλη γιορτή της σύγχρονης αμερικανικής μουσικής,συμμετέχοντας για το μέλλον της αμερικάνικης όπερας.

LA Opera - Dog Days  Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

LA Opera – Dog Days Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

To “Dog Days” (“Σκυλίσιες Μέρες”) έρχεται με τη συνεργασία του συνθέτη David T.Little και του στιχουργού Royce Vavrek, ο οποίος τρέχει το RedCat μέχρι τη Δευτέρα.

Ο David είναι ένας νεαρός και εφευρετικός συνθέτης όπερας.Ανάμεσα σε ανερχόμενα έργα του συμπεριλαμβάνεται  και ένα βασισμένο στις τελευταίες ώρες ζωής του Τζόν  Κέννεντυ για το Fort Worth Opera.

Οι “Σκυλίσιες Μέρες” στεγάζονται σε ένα Αμερικάνικο σπίτι.
Είναι η ιστορία μίας οικογένειας που καταρρέει από την απομόνωση και τη φτώχεια. Η Lisa,  η νεώτερη κόρη ξεκινά μια σχέση με έναν άπορο νεαρό άντρα που συμπεριφέρεται σαν σκύλος.

LA Opera - Dog Days  Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

LA Opera – Dog Days
Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

Η πείνα φτάνει την οικογένεια στα όρια της τρέλας ,ώσπου ο πατέρας της οικογένειας φτάνει στο σημείο να πυροβολήσει τον νεαρό άντρα/σκύλο για να τον φάνε.

Η μουσική που συνοδεύει τη παράσταση  συμβαδίζει με  την επερχόμενη εξαφάνιση της οικογένειας .Το heavy metal μοτίβο συνεχίζει πιο έντονα αντικατοπτρίζοντας τις σκηνές εξαθλίωσης καλύπτοντας το μοιρολόι της μητέρας.

Το κοινό γνωρίζει την οικογένεια στο δείπνο την ώρα που τραγουδούν ενώ μοιράζονται τα τελευταία απομεινάρια του στρατιωτικού αποξηραμένου φαγητού. Αρχίζουν να τραγουδάνε τους στίχους όλοι μαζί αλλά καταλήγουν σε διαφορετικό τέμπο ,προβάλλοντας  τη δυσαρμονιά και την εξαθλίωση των σχέσεων.

LA Opera - Dog Days  Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

LA Opera – Dog Days Photo by: Greg Grudt /Mathew Imaging

Η όπερα διαθέτει οδυνηρές και αποκαλυπτικές αντιπαραθέσεις, όπως την παραληρητική άρια της κόρης στο δεύτερο μέρος, όπου επαινεί ένα αδυνατισμένο από την πείνα σώμα.

Οι στιγμές φτάνουν σταδιακά στη πλήρη ένταση βρίσκοντας το κορίτσι να τραγουδάει με προσήλωση στο καθρέφτη της ματαιοδοξίας ενώ το πρόσωπο της προβάλλεται σε μια μεγάλη οθόνη πάνω από τη σκηνή.

Με πυρετώδη τρόπο η σοπράνο Lauren Worsham κάνει τη τρέλα προφανή.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=VEhhKj_v_nk[/embedyt]

 

Πηγές : latimes.com , laopera.org