Στην αγορά του σκύλου: H DogVacay εκτινάσει τη κερδοφορία της με αρκετά εκατομμύρια από το dog-sitting

Γνωστή σαν “Airbnb των σκύλων”, με έδρα τη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ, η εταιρεία DogVacay μόλις έκλεισε τα πέντε χρόνια λειτουργίας της χτίζοντας ένα ισχυρό πλέον επιχειρηματικό προφίλ στο dog-sitting περιβάλλον.

stin-agora-tou-skilou-h-dogvacay-ektinasi-ti-kerdoforia-tis-me-arketa-ekatommiria-apo-to-dog-sitting-2Βάζοντας στοίχημα ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ψάχνουν για τις καλύτερες λύσεις για τη φροντίδα και τη φύλαξη των τετράποδων πιστών φίλων τους, η DogVacay δημιουργήθηκε σαν μια πλατφόρμα που κατέστησε ευκολότερο για κάποιον να βρεί φιλοξενία ή φροντίδα για το σκύλο του και σε οικονομική τιμή.
H DogVacay προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά ενώ η εφαρμογή της είναι διαθέσιμη και συμβατή με android και ios συσκευές

Με 70 εκατομμύρια$ τρέχοντα έσοδα αναφέρει στο Techcrunch ότι  αναμένει να κορυφώσει τη κερδοφορία της το 2017. Η ιστοσελίδα “ταιριάζει” τους ιδιοκτήτες με περιπατητές σκύλων (dog walkers) ή dog sitters  και οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας παίρνουν ένα ποσοστό από κάθε συναλλαγή.

stin-agora-tou-skilou-h-dogvacay-ektinasi-ti-kerdoforia-tis-me-arketa-ekatommiria-apo-to-dog-sittingΟ CEO της εταιρείας Aaron Hirschhorn αναφέρει στο Τechcrunch ότι μπήκε σε μια αγορά μεγέθους 7 δισεκατομμυρίων$ και ελπίζει να “τσιμπήσει” ένα αναπτυσσόμενο κομμάτι από τη πίτα.«Υπάρχει τρομερός όγκος ζήτησης», είπε. Ανέφερε επίσης ότι έχουν βρεθεί πάνω 30.000 οικοδεσπότες κατοικίδιων ζώων (vetted hosts) που θέλουν να βγάλουν έξτρα χρήματα προσέχοντας σκυλιά. (Γάτες, κότες και τσιντσιλά,τρωκτικό της οικογένειας των τσιντσιλιδών, είναι επίσης ευπρόσδεκτα).

Όπως και σε άλλες πολλές αγορές, το τρύκ είναι “εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης σε υπερ-τοπικό επίπεδο”, δήλωσε ο Hirschhorn. Καλοσωρίζει τον CTO( Chief Technology Officer) Michael Root για να χτίσει μια καλύτερη πλατφόρμα και για τα δύο μέρη, ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και sitters.

stin-agora-tou-skilou-h-dogvacay-ektinasi-ti-kerdoforia-tis-me-arketa-ekatommiria-apo-to-dog-sitting-3

Χώρος εργαζομένων της DogVacay (photos taken by West Haddon Hall)

Αλλά η DogVacay δεν είναι η μόνη επιλογή στην αγορά. Με έδρα το Σιάτλ η Rover έχει κερδίσει σημαντικό μέρος , αυξάνοντας τα κεφάλαια της με επιπλέον 40 εκατομμύρια$ αυτή την εβδομάδα.
roverΗ Rover με 90 εκατομμύρια$ στο σύνολο, έχει περισσότερη χρηματοδότηση και σε πολλές μονάδες μέτρησης φαίνεται μεγαλύτερη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των 100 εκατομμυρίων$ τρεχούμενων εσόδων.

Η DogVacay ακολουθεί όμως από κοντά και βγάζει στο μέσο όρο περισσότερα χρήματα ανά κράτηση.

Η DogVacay έφτασε κοντά στα 50 εκατομμύρια$ ενώ ξεκίνησε το 2012. Στους επενδυτές συμπεριλαμβάνεται ο Andreessen Horowitz , Benchmark and First Round Capital. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει την αποτίμηση της αλλά το Zirra εκτιμά ότι είναι μεταξύ 150 και 200 εκατομμύρια$.

Τελικά οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων “θέλουν κάποιον που πρόκειται να αναλάβει τη φροντίδα των ζώων τους και να τα αγαπάνε όπως εσείς», είπε ο Root.

Και στην Ελλάδα πάντως έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες προσπάθειες με σχετικές ιστοσελίδες που ταιριάζουν ιδιοκτήτες σκύλων που ψάχνουν για φιλοξενία, φύλαξη και φροντίδα του σκύλου τους με dog sitters και dog walkers.