Σκύλος πέθανε από τσίχλες [VIDEO]

Όλοι μας ξέρουμε πόσο περίεργα και πολυμήχανα μπορούν να γίνουν τα σκυλιά με οτιδήποτε βρώσιμο υπάρχει τριγύρω τους.

Έτσι προφανώς αυτού του είδους η περιέργεια σκότωσε ένα σκυλί στο Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ.635654097903080381-Dog-dies

Η Luna, 2 ετών,Golden Retriever, τέθηκε σε ευθανασία από τους ιδιοκτήτες της, την Τρίτη το βράδυ μετά από κατάποση ξυλιτόλης από τσίχλες τη Δευτέρα.

Η Luna υπέστη σοβαρή ηπατική βλάβη.

“Άνοιξε το κουτί με τις τσίχλες μόνη της και το έφαγε” δήλωσε η Samantha Caress , το αγόρι της Jordan Pellet και ο γιός τους Grady 7 μηνών, σοκαρίστηκαν.

“Ήταν σαν το πρώτο μας παιδί. Ήταν σαν οικογένεια μας πριν ακόμα  έρθει ο Grady “ είπε η Samantha.

Η Samantha και ο Jordan είπαν ότι κατάπιε τσίχλες “Breaker Ice” με γεύση λεμόνι, ενώ έλειπαν από το σπίτι. Την πήγαν στο κέντρο έκτακτης ανάγκης ζώων στο Oakdale της Μινεσότα νωρίς τη Τρίτη.”Στην πραγματικότητα τηλεφώνησαν λίγο αργότερα αφού την άφησαν , μετά από τρείς -τέσσερις ώρες και τους είπαν ότι δεν είναι καθόλου καλά.

Το Νοσοκομείο τους είπε ότι μια θεραπεία για τη Luna θα κόστιζε 20,000$ (18.500 ευρώ) κάτι που ήταν  πέρα ​​από τις δυνατότητές τους.
“Και μας είπαν ότι είχαμε πιθανότητα μόνο 25% να ζήσει μετά από αυτό και εμείς απλά δεν θέλαμε να υποφέρει,  έτσι έπρεπε να προχωρήσουμε σε ευθανασία” είπε η Samantha.

 “Ορισμένοι τύποι τσίχλας χωρίς ζάχαρη έχουν τεράστια ποσά ξυλιτόλης,” είπε ο Dr.Justine Lee, από το Νοσοκομείο Έκτακτης Ανάγκης Ζώων της Μινεσότα.

«Πολλοί άνθρωποι δεν το σκέφτονται κάν, αλλά η ξυλιτόλη περιέχεται σε βιταμίνες χωρίς ζάχαρη. Υπάρχει στις οδοντόκρεμες, σε οδοντικό νήμα,σε ρινικά σπρέι,σε τσίχλες και σε άλλα προϊόντα. Ακόμα και σε μικρά κομμάτια όπως οι τσίχλες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή υπογλυκαιμία, έτσι ώστε να μπορεί να είναι απειλή για τη ζωή με  πτώση του σακχάρου στο αίμα και με εκδήλωση  ηπατικής ανεπάρκειας.

Ο Lee προτείνει ότι όλοι όσοι έχουν σκύλους θα πρέπει να ελέγχουν τα συστατικά σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουν και αν η ξυλιτόλη είναι στα πρώτα τρία η πέντε περιεχόμενα , τότε κρατήστε τα μακριά από τα σκυλιά.
“Βάλτε τα σε μέρη που να μην μπορεί να έχει πρόσβαση το σκυλί σας σε αυτά, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τις βιταμίνες ή τα μασώμενα προϊόντα μακριά σε ένα ράφι.”δήλωσε ο Lee.

Επίσης συνιστά οποιοσδήποτε έχει σκύλο να έχει στο κινητό του εύκολα και γρήγορα αποθηκευμένο τον αριθμό του κτηνιάτρου του και του Κέντρου Δηλητηριάσεων Ζώων, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν σύντομα συμβουλές σχετικές με τη κατάσταση του ζώου.

Οι συμβουλές και οι πληροφορίες σχετικά με τη ξυλιτόλη ήρθαν πολύ αργά για τους ιδιοκτήτες της Luna.

Τώρα η ελπίδα που τους έμεινε είναι να μοιραστούν το πόνο τους με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων.
“Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συλλογής χρημάτων με το όνομα “Luna,Δώρο για Ελπίδα” ευελπιστώντας να συγκεντρωθούν χρήματα , ίσως και πάνω από 20.οοο δολλάρια , όπου τα χρήματα θα διατεθούν στο οργανισμό  CoCo’s Διάσωση Σκύλων με προβλήματα καρδιάς στο Ουισκόνσιν” δήλωσε ο Jordan,για να βοηθηθούν και να σωθούν άλλα σκυλιά.

Η οικογένεια τώρα προσπαθεί να αλλάξει τη συνταρακτική εμπειρία της σε κάτι θετικό.

 

 

Via:www.kare11.com