Σκύλος υπηρεσίας έσωσε τυφλή γυναίκα από πυρκαγιά

Ένα σκυλί – υπηρεσίας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έσωσε τη ζωή του κηδεμόνα του όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους.

Η Γιολάντα, ένα Labrador Retriever του Λαμπραντόρ, χρησιμοποίησε ένα ειδικό τηλέφωνο για να καλέσει βοήθεια και στη συνέχεια τράβηξε έξω από το φλεγόμενο σπίτι τη τυφλή ηλικιωμένη γυναίκα.Σκύλος υπηρεσίας έσωσε τυφλή γυναίκα από πυρκαγιά

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γιολάντα έσωσε τη κηδεμόνα της. Είχε καλέσει ξανά το 911 πέρισυ όταν έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε, είπε στο τοπικό σταθμό WCAU η Jen Leary της Ομάδας Έκτακτης Βοήθειας Red Paw.

Σκύλος υπηρεσίας έσωσε τυφλή γυναίκα από πυρκαγιά 2Η Red Paw, η οποία εξειδικεύεται στη βοήθεια ζώων από πυρκαγιές και άλλες καταστροφές, συγκέντρωσε φαγητά,παιχνίδια,λιχουδιές και άλλα καλούδια για τη Γιολάντα.

Η κηδεμόνα της, μια τυφλή κυρία 60 ετών , υποστηρίζεται από τον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Πέμπτη το πρωί στην οδό Oakmont  4300, σε γειτονιά του Holmesburg,βορειοανατολικά στη Φιλαδέλφεια.

Αξιωματικοί ανέφεραν ότι χάρη στη κλήση της Γιολάντα οι πυροσβέστες μπόρεσαν να ανταποκριθούν γρήγορα και να σβήσουν τη φωτιά.

Σκύλος υπηρεσίας έσωσε τυφλή γυναίκα από πυρκαγιά

Σκύλος υπηρεσίας έσωσε τυφλή γυναίκα από πυρκαγιάΗ γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ναζαρέτ, για τις πρώτες βοήθειες.

Οι σκύλοι – υπηρεσίας ,όπως η Γιολάντα, βοηθούν συχνά ανθρώπους με ειδικές φυσικές,ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες.Αναγνωρίζονται από τη αμερικάνικη νομοθεσία από το 1990 ως “Ζώα Εργασίας Αμερικανών με Ειδικές Ανάγκες”  παρά σαν κατοικίδια ζώα.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ndzmTohj6hc[/embedyt]rt.com