Πως να διατηρήσετε τις πατούσες του σκύλου σας καθαρές και υγιείς

Στη φροντίδα για τις πατούσες του σκύλου μας συνήθως σκεφτόμαστε τα νύχια.

Αλλά η σωστή φροντίδα στις πατούσες του σκύλου δεν αφορά μόνο το κόψιμο των νυχιών.

Το καθάρισμα των ποδιών του σκύλου μετά τις βόλτες είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι πατούσες του μπορεί να μεταφέρουν στο σπίτι σας ανεπιθύμητα πράγματα και καταστάσεις.

Από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσετε είναι όταν ο σκύλος γλείφει τις πατούσες τους και καταπίνει διάφορα τοξικά που μπορεί να του προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Η πιστοποιημένη groomer Carolyn Contois έχει διδακτορικό ως φυσιοπαθητικός των ζώων και δίνει συμβουλές ευεξίας σε κέντρο ολιστικής φροντίδας και φυσιοπαθητικών συμβουλών για ζώα στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στις συμβουλές της για την σωστή περιποίηση των ποδιών του σκύλου συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος στις πατούσες και το καθάρισμα.

Είναι σημαντικ�� να γίνεται έλεγχος στις πατούσες του σκύλου για ακαθαρσίες, για κοψίματα και πληγές και για οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει απέξω. Καθαρίστε τις πατούσες του σκύλους σας χρησιμοποιώντας ζεστό νερό με μηλόξυδο.

Δείτε ακόμα: Μηλόξυδο..φυσικός υπερασπιστής υγείας!!!

Κόβουμε τις τρίχες στις πατούσες του σκύλου ή όχι; 

“Το κόψιμο στις τρίχες στις πατούσες μπορεί να μειώσει τη ποσότητα των ρύπων που μεταφέρουν τα σκυλιά στο σπίτι και επίσης γίνεται πιο εύκολος ο έλεγχος για τσιμπούρια, άγανα και αγκάθια”, αναφέρει η Dr Contois

“Από την άλλη πλευρά το τρίχωμα προσφέρει προστασία στις πατούσες του σκύλου. Ανάλογα με το τρόπο ζωής του καθενός, ο σκύλος γενικά, μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση όταν το τρίχωμα στις πατούσες παραμένει ανέπαφο.”

Πηγή:dogster.com