Οι αποφάσεις της συνέλευσης 13/4/2015 για τα αδέσποτα ζώα της Αράχωβας.

Αράχωβα,χειμερινός προορισμός για πολλούς και φέτος και κόλαση για τα αδέσποτα ζώα εδώ και χρόνια. αδέσποτα ζώα της Αράχωβας.stray-death-araxova

Μετά τη πρόσφατη και πάλι μαζική δολοφονία με δηλητηρίαση από δίποδο ον ή όντα με θύματα αδέσποτα ζώα τη Μεγάλη Βδομάδα 2015, έγινε χθές Δευτέρα του Πάσχα συνέλευση για τα αδέσποτα ζώα από τις Αρχές της περιοχής.

Εκ μέρους του Δήμου,  παρευρέθησαν οι κκ Γιαννέλος Στάθης,Αλμπάνης Χαράλαμπος,Βρούλιας Νικόλαος, Παπαστάθη Γεωργία ενώ ειδική καλεσμένη ήταν η συμπατριώτισσα, Σιδηρά Βιολέττα, κτηνίατρος που ασχολείται στον Δήμο Ηλιούπολης με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην σύντομη εισαγωγή του ο κ Γιαννέλος τόνισε ότι: “δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση,με τις απάνθρωπες ενέργειες δηλητηριάσεων των ζώων που έχουν επιπλέον αποτέλεσμα να δυσφημείται ένα ολόκληρο χωριό.”

“Δυστυχώς τόσα χρόνια κάναμε μόνο ευχολόγια κι αόρατες επιτροπές που δεν συνήλθαν ποτέ” κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣ, τονίζοντας ότι “ήλθε η ώρα για ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης αλλιώς θα ξαναγίνουνε τα ίδια”.

Η κα Σιδηρά ξεκαθάρισε τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν υποσχόμενη κάθε προσωπική βοήθεια :

α) Εμβολιασμός όλων των αδέσποτων – συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα.

β) Εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων- ο πρόεδρος του ΔΣ ανακοίνωσε τη δωρεά παραχώρηση από συμπατριώτη μας που δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματος του

γ) Διαμόρφωση άτυπου κτηνιατρείου σε δημοτικό κτίριο ώστε να μπορούν οι εθελοντές κτηνίατροι να εργασθούν.

δ) Ενημέρωση όλου του κόσμου για το πρόβλημα αλλά και τα μέσα που πρέπει να λαμβάνουν για τα ζώα τους, με ειδικό φυλλάδιο-άρθρο που θα συντάξει η κυρία Σιδηρά

Όλες τις παραπάνω ενέργειες οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύθηκαν να τις προχωρήσουν στον επόμενο μήνα.

Η κα Σιδηρά τόνισε όμως και την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ δημιουργίας τοπικής ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, χωρίς την ύπαρξη της οποίας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Η συμπατριώτισσα, Έυη Σύρου που ασχολείται εθελοντικά  χρόνια τώρα, ανέλαβε τον συντονισμό του όλου θέματος ώστε να βρεθούν οι εθελοντές.

Κλείνοντας οι εκπρόσωποι του Δήμου υποσχέθηκαν ΕΡΓΑ και όχι ΛΟΓΙΑ και ανανέωσαν το ραντεβού σε ένα μήνα με απολογισμό δράσης.

Ευχόμαστε και εμείς λοιπόν επιτέλους να γίνουν τα λόγια πράξεις, αλλά επειδή δεν πρόκειται μόνο για απάνθρωπες πράξεις ευχόμαστε αντίστοιχα να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος, οι έως τώρα ατιμώρητοι ένοχοι γιατί τα έργα από μόνα τους ίσως να μην φτάνουν,αφού οι “δολοφόνοι” πιθανόν κυκλοφορούν τριγύρω, σαν να μη τρέχει τίποτα..

Via

More info1 ,More info2