Έξυπνο κολάρο σκύλου ανιχνεύει τη τοποθεσία και τη θερμοκρασία. Δείτε πως !

[wp_ad_camp_1]

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δυστυχώς εμφανίζονται όλο και περισσότερες δυσάρεστες περιπτώσεις σκύλων σε αυτοκίνητα με ζέστη με αρκετές από αυτές να οδηγούν στο θάνατο τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Τι θα γινόταν όμως εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του σκύλου τους;

Αυτό είναι εφικτό πλέον χάρη στο νέο και έξυπνο κολάρο σκύλου Buddy.Δημιουργήθηκε από τη Squeaker και πρόκειται για μια συσκευή εντοπισμού με LED που επιτρέπει στους κηδεμόνες σκύλων να παρακολουθούν την τοποθεσία και διάφορες ενέργειες των τετράποδων φίλων τους.
Η Squeaker αναπτύσσει τεχνολογία για τα κατοικίδια ζώα με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. 

Μοιάζοντας περισσότερο με το Apple Watch το κολάρο Buddy παρέχει, μεταξύ άλλων, παρακολούθηση GPS, αισθητήρα θερμοκρασίας και επιταχυνσιόμετρο (accelerometer)

Είναι αδιάβροχο,έχει Bluetooth συνδεσιμότητα,έρχεται με επαναφορτιζόμενη μπαταρία,εμφανίζει πληροφορίες σε οθόνη OLED και αποδίδει διάφορα οπτικά εφφέ για να είναι εμφανής ο σκύλος στο σκοτάδι.Έξυπνο κολάρο σκύλου ανιχνεύει τη τοποθεσία και τη θερμοκρασία. Δείτε πωςΟ αισθητήρας θερμοκρασίας προειδοποιεί όταν το σκυλί σας έχει πολύ ζεστή ή κρύα θερμοκρασία και έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με οικιακές smart συσκευές,αναφέρει η καμπάνια στο KickStarter. Αυτό επιτρέπει στους κηδεμόνες σκύλων να μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο περιβάλλον του σκύλου ανάλογα όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ορίζετε συγκεκριμένες «ασφαλείς ζώνες». Με τη δημιουργία ενός εικονικού “φράκτη” εάν ο σκύλος κινηθεί έξω από τη προκαθορισμένη “ζώνη ασφαλείας” τότε αποστέλλεται προειδοποίηση μέσω notification η γραπτού μηνύματος στον κηδεμόνα του.

Όταν θα βγεί στην αγορά το έξυπνο κολάρο σκύλου Buddy θα πωλείται 162 ευρώ (180$)

Η καμπάνια της Squeaker στο Kickstarter έχει συγκεντρώσει ήδη το 38% του στόχου των 280.000$ (250.000 ευρώ)


 Δείτε σχετικά: