Άρτα : Απολυμάνθηκε η παιδική χαρά από τις φόλες

“Κανένας κίνδυνος μετά την άμεση απολύμανση στην παιδική χαρά της πλατείας Σκουφά”,αναφέρει σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Αρταίων όπου ενημερώνει τους δημότες ότι απολυμάνθηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες για να μην κινδυνέψουν και άνθρωποι από τις φόλες με δηλητήριο που κάποιος έβαλε εκεί στις 23 Αυγούστου σκοτώνοντας με φρικτό τρόπο δύο αδέσποτα σκυλάκια ενώ άλλο ένα χαροπαλεύει.

«Δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες μας επιμένουν να χρησιμοποιούν μέσα και μεθόδους προκειμένου να προκαλέσουν προβλήματα στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που συνεχίζει ο Δήμος Αρταίων. Έτσι, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Αυγούστου, μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς της πλατείας Σκουφά, στην περιοχή της Παρηγορήτριας, βρέθηκαν τα πτώματα δύο σκύλων καθώς και ένας σκύλος ακόμη, σε ημιθανή κατάσταση, από θανατηφόρο χημική ουσία (φόλα).

Σε συνεργασία του Δήμου Αρταίων με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας και τη Δ/νση Αστυνομίας Άρτας, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε οι σκύλοι να μεταφερθούν σε αρμόδιο κτηνίατρο για την εύρεση της χημικής ουσίας από την οποία θανατώθηκαν και να υποβληθούν οι σχετικές μηνύσεις.

Στα πλαίσια της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, άμεσα έκλεισε η παιδική χαρά και πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Δήμου απολύμανση του χώρου με ειδικό συνεργείο, με τις κατάλληλες ψεκαστικές ουσίες, ώστε να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος μόλυνσης από τα πτώματα των ζώων. Η παιδική χαρά θα ανοίξει άμεσα, χωρίς πλέον να υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος.

Ο Δήμος Αρταίων καταδικάζει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επιμένει ότι, όποιος πολίτης επιθυμεί να εκφράσει παράπονο για την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς επίσης και να εκφέρει τη γνώμη του για τη βελτίωση της λειτουργίας του, μπορεί να επισκέπτεται ή να επικοινωνεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα:

Άρτα : Καταστρέφουν Τις Ταίστρες Για Τα Αδέσποτα Ζώα

Άρτα  Καταστρέφουν τις ταίστρες για τα αδέσποτα ζώαΣτην καταστροφή πολλών από τις ταίστρες που είχαν τοποθετηθεί για τα αδέσποτα της Άρτας, προχώρησαν άγνωστοι, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην επανένταξη των…