Άνθρωποι κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους φυλής μπόξερ [Video]

H Laura Jacques και ο Richard Remde είναι οι πρώτοι Βρετανοί πελάτες του Sooam Biotech Research Foundation.   

Το ζευγάρι ταξίδεψε στη  Νότια Κορέα για να υποδεχθεί τα κουτάβια αφού κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους Dylan και τώρα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το δικό τους τρόπο.

Άνθρωποι κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους φυλής μπόξερ (2)

Ο Richard Remde και η Laura Jacques με τα σκυλιά τους. Φωτογραφία: Christopher Thomond για τη Guardian.

Η Laura και ο σύντροφος της Richard, από το Yorkshire, είναι οι πρώτοι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιούν  τις υπηρεσίες του Sooam Biotech Research Foundation, το οποίο προσφέρει κλωνοποίηση σκύλων με κόστος 91.000 € ανά σκύλο.Άνθρωποι κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους φυλής μπόξερ στη Νότια Κορέα

Το σκυλί του ζευγαριού, φυλής μπόξερ, με το όνομα Dylan πέθανε τον Ιούνιο από καρδιακή προσβολή σε ηλικία οκτώ ετών, αφού είχε διαγνωστεί με ανεγχείρητο όγκο στον εγκέφαλο.Ο Richard δήλωσε: “Είχα το Dylan από τότε που ήταν κουτάβι, τον λάτρευα, ήταν το μωρό μου, το παιδί μου, ολόκληρος ο κόσμος μου”Άνθρωποι κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους φυλής μπόξερ στη Νότια Κορέα (3)

Dylan

H Sooam Bioetch είναι το κορυφαίο εργαστήριο στον κόσμο που ασχολείται με κλωνοποίηση σκύλων. Έχει κλωνοποίησει πάνω από 700 σκυλιά έως τώρα για λογαριασμό πελατών, αναφέρει δημοσίευμα της theguardian.H τεχνική που ακολουθείται περιλαμβάνει εμφύτευση DNA σε “κενό” ωάριο σκύλου και αφού προκαλείται κυτταρική διαίρεση  με ηλεκτροσόκ στη συνέχεια γίνεται εμφύτευση σε παρένθετη σκύλα. 

Τα δύο κουτάβια θα έχουν το ίδιο DNA με τον Dylan, φυσικά είναι πιθανό να του μοιάζουν και να έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τη προσωπικότητα του. 

Άνθρωποι κλωνοποίησαν το νεκρό σκύλο τους φυλής μπόξερ

Η Laura άκουσε για την κλωνοποίηση από ντοκυμαντέρ σχετικά με ένα διαγωνισμό της Sooam που έτρεξε στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέροντας για ένα Βρετανό ιδιοκτήτη δωρεάν κλωνοποίηση του σκύλου του. Η Ρεμπέκα Σμιθ ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού και το σκυλάκι της φυλής, dachshund, με το όνομα Winnie, εξακολουθεί να είναι ζωντανό μετά τη πετυχημένη κλωνοποίηση του.  

Ο David Kim, ένας επιστήμονας στο Sooam, δήλωσε ότι η γέννηση των δύο κλωνοποιημένων σκυλιών είναι ένα συναρπαστικό γεγονός για το εργαστήριο επειδή τα δείγματα λήφθηκαν από τον Dylan 12 ημέρες μετά το θάνατο του. “Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που λάβαμε κύτταρα από νεκρό σκύλο μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα”, είπε.“Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να παρατείνουμε το χρόνο μετ�� το θάνατο που θα μπορούμε να πάρουμε κύτταρα για κλωνοποίηση.”

Δεν υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με την κλωνοποίηση ζώων συντροφιάς αν και η κλωνοποίηση ανθρώπινων όντων είναι παράνομη, τον Αύγουστο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την απαγόρευση της κλωνοποίησης των ζώων.

20060109_400Ο Woo Suk Hwang-, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο εργαστήριο Sooam, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το 2004 ηγήθηκε μιας ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ στη Νότια Κορέα, η οποία ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα. Μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή δεν βρήκε στοιχεία γι ‘αυτό και τον Ιανουάριο του 2006 το περιοδικό Science, το οποίο είχε αρχικά δημοσιεύσει την έρευνα, την ανακάλεσε.

Το έργο του με τα ζώα έχει επίσης επικριτές. Η  Helen Wallace, διευθύντρια της Genewatch, έχει ζητήσει την απαγόρευση της κλωνοποίησης ζώων συντροφιάς και έχει πει ότι είναι ανησυχητικό γεγονός αυτή η ανεξέλεγκτη πρακτική. “Η κλωνοποίηση για τα θηλαστικά δεν είναι συνήθως επιτυχής. Μία από τις ανησυχίες μας είναι ότι οι εμπορικές εταιρίες κλωνοποίησης μπορεί να εκμεταλλευτούν θρηνούντες ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων”, είπε.“Πιστεύουμε ότι η κλωνοποίηση για τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να απαγορευθεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι ‘αυτό.”

Σήμερα από την άλλη πλευρά ο Richard και η Laura δήλωσαν συγκλονισμένοι που παρακολούθησαν τη γέννηση του πρώτου κουταβιού με καισαρική τομή σε ειδική αίθουσα στο Sooam.

boxer2

Το πρώτο κουτάβι είναι αρσενικό και το ονόμασαν Chance (Ευκαιρία,) από τον ομόνυμο χαρακτήρα στην αγαπημένη ταινία της Laoura “Homeward Bound” της Disney.

VIDEO:  H γέννηση του Chance, o πρώτος κλώνος του Dylan.

Στις επόμενες τρείς μέρες αναμένεται και το δεύτερο κλωνοποιημένο κουτάβι, που θα πάρει το όνομα Shadow (Σκιά) επίσης από έναν άλλο χαρακτήρα στη ταινία. μπόξερ

“Η όλη φάση μου φαίνεται σουρεαλιστική”, είπε η Laura. “Έχω χάσει κάθε αίσθηση του χρόνου. Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό πήρε όλο αυτό, το όλο θέμα με έκανε να αισθανθώ πολύ αποπροσανατολισμένη. Ήμουν κολλημένη πάνω στον Richard για περίπου μιάμιση ώρα μετά τη γέννηση του Chance. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μόλις είχε συμβεί. Αλλά μόλις άρχισε να κάνει θορύβους κατάλαβα ότι όλο αυτό ήταν πραγματικό. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο μοιάζει στο Dylan ακόμα και ως ένα κουτάβι λίγων λεπτών. Τα χρώματα και τα σημάδια στο σώμα του είναι ακριβώς ίδια με του Dylan”είπε καταλήγωντας: “Ήμουν πολύ πιο συγκλονισμένη και συγκινημένη με αυτή τη γέννηση από ό, τι περίμενα να είμαι.”

Το ζευγάρι είπε ότι το κουτάβι έφαγε κανονικά από τη μητέρα του. “Προσπαθώ να βγάλω από τη σκέψη μου ότι αυτό το κουτάβι έχει ίδιο DNA 100% με του Dylan” δήλωσε ο Richard.“Είναι αρκετά μπερδεμένο αλλά στο ευατό μου λέω ότι ο Chance είναι σαν ένα από τα κουτάβια του Dylan.”

Σίγουρα στη συνέχεια από δω και πέρα πολλά έχουν να γραφτούν και να σχολιαστούν για το συγκεκριμένο θέμα.Στη πραγματικότητα όμως στο DNA τα χρωμοσώματα του κάθε κυττάρου μπορεί να είναι ταυτόσημα, αλλά το νεκρό ζώο και ο κλώνος είχαν διαφορετικούς δότες ωαρίων. Επίσης κυοφορήθηκαν σε διαφορετικές μήτρες. Και, επειδή γεννήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, είναι απίθανο να έχουν τις ίδιες εμπειρίες εκτροφής οι οποίες ορίζουν και τον χαρακτήρα. Έτσι σαν αποτέλεσμα το κουτάβι μπορεί να είναι αξιαγάπητο και πανομοιότυπο στην εμφάνιση, θα είναι όμως ένα διαφορετικό ζώο. μπόξερ

Βλέπετε στη ζωή υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείς να τα ‘χεις δύο φορές….

theguardian.com|telegraph.co.uk

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube