Π.Φ.Π.Ο. κατά δημάρχου Αράχωβας που απαγορεύει το τάισμα αδέσποτων ζώων

Κατά του Γιάννη Γεωργάκου, δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, στρέφεται η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς με επιστολή του απαγόρεψε – παρανόμως – σε δημότη της Αράχωβας να ταΐζει τα αδέσποτα ζώα κάτι που αντιβαίνει την ισχύουσα εθνική νομοθεσία. Η Ελπινίκη Καλμάντη παραλήπτης της επιστολής επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να ενημερώσει για το περιεχόμενο της παράνομης απόφασης του τοπικού συμβουλίου ενώ εξήγησε ότι οι φόλες που δηλητηρίασαν αδέσποτα της περιοχής έπεσαν μια μέρα μετά την τοποθέτηση της ταΐστρας…

Η παράνομη απόφαση.

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στον Γιάννη Γεωργάκο εξηγεί ότι: «Ο Δήμαρχος Αράχωβας μπέρδεψε την ιδιότητα του Δημάρχου με αυτή του Βουλευτή και νομίζει, ότι μπορεί να νομοθετεί. Καιρός είναι να βγει από την πλάνη του, την άγνοια του ή το όνειρό του. Όταν εκλεγεί Βουλευτής τότε στη Βουλή θα μπορεί να νομοθετεί, τώρα ΟΧΙ.

Ο νόμος 4235/14 σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων αναφέρει τα παρακάτω:Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Αδέσποτα δηλητηριάστηκαν στον χώρο της ταΐστρας στις 21 Ιουλίου 2017.

Ο νόμος λοιπόν επιτρέπει παντού την σίτιση των αδέσποτων, εκεί όπου υπάρχουν και ζουν με ελάχιστες εξαιρέσεις πχ μέσα σε νοσοκομεία και όχι όπου θέλει ο κάθε Δήμαρχος. Να βάλει τα αδέσποτα εφ’ ενός ζυγού και να τα πηγαίνει όλα κάθε πρωί στην άκρη του χωριού όπου έβαλε την ταΐστρα του.

Τον ενημερώνουμε επίσης ότι καμία απόφασή του δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο, όπως αναφέρει στην επιστολή που έστειλε σε δημότη του, που εγκληματεί και φροντίζει αδέσποτα εκεί που ζουν.

To σημείο που βρέθηκαν τα ζώα δηλητηριασμένα κοντά στην ταΐστρα.

Διαβάστε την σχετική επιστολή του και δείτε τα κατορθώματα του Δημάρχου εκεί που έβαλε τις ταΐστρες του. Νεκρά δηλητηριασμένα ζώα σε μια χώρα ψευδεπίγραφα ευρωπαϊκή.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της “πολιτιστικής” πολιτικής των Δημάρχων και κάθε κρατικής δομής. Η Ελλάδα της φόλας και της κούτας με νεογέννητα ζώα.Καλούμε τους πολίτες της Αράχωβας που φροντίζουν αδέσποτα, να υπακούσουν στο νόμο και όχι στις αυθαιρεσίες του καθενός. Και η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα τους. Αυτές τις τριτοκοσμικές απόψεις για τα ζώα δεν πρέπει να τις αφήνουμε να πληγώνουν τα ζώα ούτε και την χώρα μας.

Τέτοιες έκνομες τακτικές Δήμαρχε θα βρουν απέναντί σας χιλιάδες φιλόζωους πολίτες σε αυτή τη χώρα» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Πηγή: zoosos.gr

Διαβάστε ακόμα:Οι αποφάσεις της συνέλευσης 13/4/2015 για τα αδέσποτα ζώα της Αράχωβας.