Οι λιχουδιές που δίνεται στον σκύλο σας μπορεί να αρρωστήσουν εσάς ή την οικογένεια σας, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Οι λιχουδιές που δίνεται στον σκύλο σας μπορεί να αρρωστήσουν εσάς ή την οικογένεια σας; Το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(CDC) λέει ναι.

 Το CDC ανέφερε την Τετάρτη ότι σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διερευνά την εμφάνιση σαλμονέλας σε 13 πολιτείες – η οποία έχει συνδεθεί με την επαφή  με λιχουδιές σκύλων από αυτιά χοίρων.

Σαράντα πέντε άτομα σε όλη την Καλιφόρνια, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Κάνσας, τη Μασαχουσέτη, το Μίτσιγκαν, το Μιζούρι, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Ντακότα, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν έχουν μολυνθεί.

Δώδεκα έχουν νοσηλευτεί. Σε συνεντεύξεις του CDC με 38 από τους μολυνθέντες, 34 δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με ένα σκυλί πριν νοσήσουν.

Ξεχωριστά, 17 άτομα εκ των 24 ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έρχονται σε επαφή με λιχουδιές σκύλων από αυτιά χοίρων ή δίνουν στους σκύλους τους αυτές τις λιχουδιές.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Μίτσιγκαν εξέτασαν λιχουδιές σκύλων από αυτιά των χοίρων για σαλμονέλα. Εντόπισαν κάποια στελέχη στις λιχουδιές, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτά είναι τα ίδια στελέχη που προκαλούν τη λοίμωξη.

Το CDC συνιστά στους ανθρώπους να πλένουν πάντα τα χέρια τους όταν χειρίζονται τρόφιμα ή λιχουδιές για ζώα συντροφιάς, να αποθηκεύουν τις τροφές για τα κατοικίδια ζώα μακριά από τα ανθρώπινα τρόφιμα και να μην αφήνουν τα κατοικίδια ζώα να γλείφουν στόματα, πρόσωπα ή ανοιχτά τραύματα.

Πηγή: cnn.com ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ