Η United Airlines πληρώνει τις γκάφες της και ναυλώνει ιδιωτικό τζέτ για να επιστρέψει το σκύλο που έστειλε κατά λάθος στην Ιαπωνία [Video]

Τι συμβαίνει στη άλλη άκρη του Ατλαντικού με την αεροπορική εταιρεία United Airlines και τα σκυλιά;

Πριν λίγες μέρες επιβάτης πτήσης  της συγκεκριμένης εταιρείας πυροδότησε καταιγίδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού ο σκύλος της  πέθανε στο ντουλαπάκι των χειραποσκευών του αεροπλάνου.

Στη συνέχεια η αεροπορική εταιρεία έστειλε κατά λάθος έναν άλλο σκύλο στην Ιαπωνία αντί του Κάνσας Σίτυ όπου ήταν ο προορισμός του. Χτές ναύλωσε ιδιωτική πτήση με jet για να επιστρέψει ο σκύλος στο σπίτι του.

Ο 10χρονος Ίργκο, γερμανικός ποιμενικός, βρέθηκε κατά λάθος μετά από 16 ώρες πτήση στο Ναρούτο της Ιαπωνίας και επιστρέφει με πτήση ιδιωτικού jet.

Ο Λίνκολν, ο Μεγάλος Δανός, που βρέθηκε στο Κάνσας αντί στην Ιαπωνία.

To μπέρδεμα με τα κλουβιά έγινε στο αεροδρόμιο του Ντένβερ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Οι ιδιοκτήτες αντικρίζοντας έναν άγνωστο σκύλο ζήτησαν εξηγήσεις και εν τέλει διαπιστώθηκε πως ο σκύλος τους βρισκόταν σε μία οικογένεια Αμερικανών στην Ιαπωνία.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το σκυλί “επέστρεψε με ασφάλεια” στους κηδεμόνες του αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/GoodMorningAmerica/videos/10155492974002061/?hc_ref=ARQvl_Typ6PGeyY6GV6lbiWIn4-tLEV9S06G2bOnVQBULbtRYy981h3BNCOXOY6Cdhg/” width=”550″/]

Και όλα αυτά συνέβησαν μετά τη μεγαλύτερη πρόσφατη “ζημιά” που υπέστη η αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία αφού αεροσυνοδός έδωσε την εντολή σε επιβάτη να τοποθετήσει το 10μηνο γαλλικό μπουλντόγκ της σε ντουλαπάκι των χειραποσκευών του αεροπλάνου.

«Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το γαλλικό μπουλντόγκ, όπως μεταδίδει το BBC, πέθανε στη διάρκεια πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, αεροσυνοδός ζήτησε σε μία από τους επιβάτες της πτήσης να τοποθετήσει το εγκεκριμένο για πτήσεις κλουβί σκύλου στο ντουλαπάκι χειραποσκευών. Αργότερα, η αεροσυνοδός υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως ο σκύλος ήταν μέσα στο κλουβί μεταφοράς.

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη γι’ αυτή την τραγωδία, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και δεσμευόμαστε να τη στηρίξουμε» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Διερευνούμε το τι ακριβώς συνέβη για να αποτρέψουμε επανάληψη τέτοιου είδους περιστατικού. Τα κατοικίδια δεν θα πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο ντουλαπάκι των αποσκευών πάνω από τα καθίσματα».

Η Maggie Gremminger, επιβάτης που καθόταν δίπλα στη γυναίκα με τον σκύλο περιέγραψε τι συνέβη: «Η αεροσυνοδός έδωσε εντολή το κουτί μεταφοράς του σκύλου, με τον σκύλο μέσα, να τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι των αποσκευών. Η γυναίκα αρνήθηκε επιμένοντας πως εκεί μέσα βρισκόταν ο σκύλος της. Η αεροσυνοδός επέμεινε και της ζήτησε να βάλει το κουτί στο ντουλαπάκι, και τελικά εκείνη το έκανε. Όταν όμως φτάσαμε, ο σκύλος ήταν νεκρός. Η γυναίκα έκλαιγε στο δάπεδο του αεροσκάφους».

Παρότι τα ντουλαπάκια αυτά δεν κλείνουν αεροστεγώς, είναι πιθανό η έλλειψη οξυγόνου να είναι η αιτία θανάτου του σκύλου, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πολιτική της United για τη μεταφορά κατοικιδίων, πρέπει να βρίσκονται μέσα στα εγκεκριμένα «κλουβιά» -ο εν λόγω σκύλος ήταν- και αυτά να τοποθετούνται κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον ιδιοκτήτη τους και να παραμείνουν εκεί σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Η United Airlines παραδέχθηκε το λάθος της αλλά το θέμα δεν έκλεισε εκεί. Δυο γερουσιαστές των Η.Π.Α δήλωσαν ότι πρέπει να ανανεωθεί η νομοθεσία και να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου στα ντουλαπάκια των χειραποσκευών, πριν την διάδωση της νέας είδησης ότι η αεροπορική εταιρεία παρέδωσε κατά λάθος έναν άλλον σκύλο στο Τόκιο, ο οποίος ευτυχώς γύρισε σώος στο σπίτι του με ιδιωτική πτήση jet της United Airlines.