Ανάκληση τροφής σκύλων αφού βρέθηκε να περιέχει χημική ουσία για ευθανασίες ζώων

Και άλλη ανάκληση τροφής σκύλων που βρέθηκε να περιέχει πεντοβαρβιτάλη, χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε ευθανασίες ζώων και σε εκτελέσεις ανθρώπων

Αυτή τη φορά η ανάκληση επηρεάζει την εταιρεία τροφών σκύλου Party Animal, με έδρα στη Καλιφόρνια των Η.Π.Α., και τη σειρά προϊόντων της με όνομα μάρκας Cocolicious (πιστοποιημένη οργανική τροφή για σκύλους)

Ιδιοκτήτης καταστήματος στο Τέξας είπε στην εταιρεία ότι ένας πελάτης είχε πάει δείγματα τροφών για σκύλους σε ένα εργαστήριο δοκιμών και βρέθηκε να περιέχουν τη χημική ουσία πεντοβαρβιτάλη.

“Η ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων είναι και θα είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Λυπούμαστε ειλικρινά για τις αναφορές και για την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζει το κατοικίδιο ζώο που κατανάλωσε αυτό το φαγητό. Ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων παίρνουμε σοβαρά αυτό το ζήτημα “, ανέφερε πρόσφατα σε δημοσίευση η Party Animal.

Τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί περιλαμβάνουν :

-Kουτιά τροφών σκύλου (κονσέρβες) 370 γραμμαρίων Cocolicious Beef & Turkey (Lot # 0136E15204 04, με ημερομηνία λήξης Ιούλιος 2019)

– Και 13 κονσέρβες Cocolicious Chicken & Beef (Lot # 0134E15 237 13, με ημερομηνία λήξης Αύγουστος 2019).

“Εάν υπάρχουν ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που έχουν στην κατοχή τους τροφές σκύλων με έναν από τους παραπάνω αριθμούς παρτίδων παραγωγής, θα πρέπει να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς και φυσικά θα λάβουν πίσω τα χρήματα τους”, ανέφερε η εταιρεία.

“Η Party Animal συνεργάζεται με τους διανομείς και τους εμπόρους λιανικής πώλησης για να διαπιστώσει εάν εξακολουθούν να πωλούνται άλλα τρόφιμα με γεύση βοείου κρέατος και αν ναι να τα ανακαλέσουν αμέσως,” αναφέρει η εταιρεία.

Η δημοσίευση της εταιρείας στο Facebook δεν μένει πάντως ασχολίαστη από πλήθος ανθρώπων που μεταφέρουν νέες πληροφορίες και ερωτηματικά ενώ αρκετά παραμένουν αναπάντητα..

Το Φεβρουάριο του 2017 μια άλλη εταιρεία ζωοτροφών με την επωνυμία Evanger και έδρα το Illinois, είχε προχωρήσει σε ανάκληση για κονσέρβες σκύλων που περιείχαν πεντοβαρβιτάλη ενώ αρρώστησαν σκυλιά.

Πηγές: cnn.com | ktla.com | pets.webmd.com Facebook