Ξάνθη: Άντρας οπλοφόρος πυροβόλησε το σκύλο γειτόνισσας

Ένας άντρας στη Φελώνη Ξάνθης πυροβόλησε το σκύλο γειτόνισσας που μπήκε στην αυλή του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Η κηδεμόνας του σκύλου κατήγγειλε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γενισέας και εκεί παρουσιάστηκε και ο οπλοφόρος που παραδέχθηκε την πράξη του, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης σε ανάρτηση του στο Facebook,ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η Φιλοζωική στην ανακοίνωση της αναφέρει : “H ανθρώπινη βαρβαρότητα δεν έχει όρια. Δυστυχώς, και στην Ξάνθη στην περιοχή της Φελώνης είχαμε περιστατικό θανάτωσης δεσποζόμενου ζώου.Χτές, νωρίς το πρωί ένας άνδρας, κάτοικος της περιοχής με αρχικά ονόματος Χ.Γ., έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε σκύλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα επειδή είχε εισέλθει στην αυλή του. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ιδιοκτήτρια του ζώου στο Α.Τ. Γενισεάς, όπου ο δράστης είχε, ήδη, παρουσιαστεί για να παραδεχτεί την πράξη του. Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.Η τοπική φιλοζωική κοινότητα αλλά και εμείς ως μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης αδυνατούμε να κατανοήσουμε την βαρβαρότητα που δείχνουν οι συντοπίτες μας απέναντι σε δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα ζώα.Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση μέχρι την καταδίκη του δράστη και θα απαιτήσουμε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να επιβληθούν όλες οι ποινές που προβλέπονται.”

Η απάνθρωπη αυτή πράξη εκτός από το νομικό κομμάτι δεν δικαιολογείται και από την ηθική πλευρά αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι και η κηδεμόνας όφειλε να πράτει τα δέοντα έτσι ώστε ο σκύλος της να μην εισέρχεται σε ξένη ιδιοκτησία αφού σύμφωνα με τον σχετικό νόμο (4235/2014 Άρθρο 5 Παράγραφος 3) ” O ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του”