Στη Δανία και στην Ολλανδία παρέα με τα ελληνικά αδέσποτα

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ταξιδεύει κάθε χρόνο για να παρευρεθεί στα καθιερωμένα ετήσια reunions των υιοθετημένων ελληνικών αδέσποτων σκύλων.

reunion

Αδέσποτα ζώα από Ελλάδα βρίσκουν σπίτι και φροντίδα σε ΔΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δεκάδες σκυλάκια που είχαν κάποτε βρεθεί στους δρόμους της Ελλάδας, άλλο χτυπημένο, άλλο άρρωστο, άλλο «απλά» εγκαταλελειμμένο βρήκαν μια οικογένεια στο εξωτερικό χάρη στη ΖΕΗ,αναφέρει δημοσίευμα του trihes.gr

Στα ετήσια πάρτι που οργανώνονται κατά τόπους προς τιμή του ελληνικού σωματείου τα τυχερά ζώα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με άλλα τετράποδα αλλά και να ξανα-ανταμώσουν με τους εθελοντές που τα είχαν διασώσει.

reunion2

Ο απώτερος στόχος των ελληνικών φιλοζωικών σωματείων (που δεν λαμβάνουν καμία οικονομική στήριξη από το κράτος), είναι τα ζώα που περισυλλέγουν, εμβολιάζουν, χειρουργούν, στειρώνουν και φιλοξενούν να βρουν μία καλή οικογένεια.

Αυτή δεν είναι πάντα εντός συνόρων γιατί πολλοί έλληνες προτιμούν να αγοράζουν ένα δήθεν καθαρόαιμο σκύλο από ύποπτες αγγελίες στο διαδίκτυο ή από βιτρίνες. ‘Ετσι, για να μην επιστρέψουν τα ζώα στο δρόμο, οι εθελοντές, σε συνεργασία με σωματεία του εξωτερικού, επιλέγουν οικογένειες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και κανονίζουν την πτήση ενός ζώου προς την παντοτινή ευτυχία του.

Η συγκίνηση όσων παρευρέθηκαν φέτος στα 2 reunion ήταν απερίγραπτη, αφού το να βλέπεις πρώην ταλαιπωρημένα, φοβισμένα και πονεμένα ζώα να ζουν πλέον χαρούμενα και με ανθρώπους που τα αγαπούν είναι το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να εισπράξει ένας εθελοντής.

Μήπως έχετε ακούσει φήμες για σκάνδαλα και χρήματα που βγάζουν πουλώντας σκύλους για πειραματόζωα, γούνες, λουκάνικα ή οίκους ανοχής; Όποιοι τους κατηγορούν βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας. Οι εικόνες από τη συνάντηση στη Κοπενχάγη, το Μάιο του 2015, μιλούν από μόνες τους.

reunion3

reunion4

reunion5

Η ΖΕΗ ταξίδεψε και στην Ολλανδία φέτος το Μάιο.  Συνάντησε, σε καταπράσινα τοπία, σκύλους που έσωσε και έδωσε για υιοθεσία πριν λίγους μήνες ή πριν πολλά χρόνια.

reunion6

reunion7

 

reunion9

 

trihes.gr