Ο πραγματικός κυνηγός και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ολοκληρώθηκε η ετήσια κλαδική έκθεση ‘’ με θέμα το κυνήγι και τις παραδοσιακές υπαίθριες δραστηριότητες. Τα εγκαίνια της έκθεσης  έγιναν την Παρασκευή 27 Μαρτίου από τον Υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ στη τελετή παραβρέθηκαν οι τ. υπουργοί και βουλευτές, από τη ΝΔ οι κκ Σταύρος Καλαφάτης, Θανάσης Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Νίκος Καντερές, από τους ΑΝΕΛ η Σταυρούλα Ξουλίδου, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, o αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και χωροταξίας Κρήτης κ. Νίκος Καληγέρης και πλήθος επισήμων.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της OUTDOOR EXPO 2015 ο κος Λαφαζάνης στο σύντομο χαιρετισμό  μεταξύ άλλων είπε «Έχω πλήρη συνείδηση, ως υπουργός μιας νέας ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ότι για να υπάρξει κυνήγι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον, πρέπει να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη, να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες…, αλλιώς το κυνήγι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάσσει όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε και που πρέπει να τα αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να τα χαρούν και εκείνα… Ο πραγματικός κυνηγός δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει. Πηγαίνει για την αναψυχή, για την ψυχαγωγία, για τον περίπατο, για την κοινωνική συναναστροφή. Για όλα αυτά που κάνουν το κυνήγι ένα από τα ωραιότερα σπορ.

  Με αυτή την έννοια, εμείς πάντα θα είμαστε δίπλα σας, πάντα θα υποστηρίζουμε εκείνες τις προσπάθειες σας που θέλουν να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν το περιβάλλον, να το διατηρήσουν και να το προστατεύσουν. Που θέλουν την αειφόρο ανάπτυξη και καταλαβαίνουν ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει ως επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη. Η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον δεν είναι αντιπαραγωγικός πόρος αλλά η κινητήριος δύναμη για να πάμε σε μια ουσιαστική παραγωγική ανάπτυξη με προοπτική για το μέλλον…

Χαιρετίζω την προσπάθειά σας! θα είμαστε κοντά σας στις καλές προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια κανόνων, στα πλαίσια θεσμών και μέσα σε μια οπτική που βλέπει την ποιότητα ζωής πάνω από όλα. Και το κυνήγι αυτό επιχειρεί να αναδείξει: μια νέα ποιότητα ζωής!..»

Κύριε Λαφαζάνη είναι αυτό ψυχαγωγία; κοινωνική συναναστροφή; ένα από τα ωραιότερα σπορ;

Η έκθεση έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Το σχόλιο του  Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ Γιώργου Καραμέρου
lafazanis