Μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους χάρη στα “smart” φώτα της Ford

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να οδηγάς την νύχτα, ειδικά αν ο φωτισμός των δρόμων είναι περιορισμένος.

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, που οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι, ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος κατά την διάρκεια νυχτερινής οδήγησης είναι αυξημένος και τον μεγαλύτερο ρίσκο διατρέχουν οι πεζοί και τα αδέσποτα και άγρια ζώα, τα οποία μπορεί να τα πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων Ford σκέφτηκε να εισάγει στα νέα της μοντέλα, smart φώτα, τα οποία θα εντοπίζουν τα κινούμενα αντικείμενα στο δρόμο και θα προσανατολίζονται προς αυτά.

Τα νέα αυτά φώτα λειτουργούν με αισθητήρες με υπέρυθρες, που εντοπίζουν κινούμενα αντικείμενα που παράγουν θερμότητα, με αποτέλεσμα να φέγγουν προς αυτά.

Επίσης πεζοί, ζώα και ποδηλάτες θα απεικονίζονται και στην οθόνη που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, μέσα σε κίτρινα κουτάκια, για να τα διακρίνει ακόμα πιο εύκολα ο οδηγός.

Η Spot Lighting technology της Ford δεν έχει ακόμα τελειωποιηθεί, αλλά θα αποτελέσει σίγουρα χαρακτηριστικό των νέων αυτοκινήτων της εταιρίας προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς.

Δείτε το παρακάτω βίντεο της Ford για την Spot Lighting technology:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=klkqOO7EaW0[/embedyt]

Πηγή: social.ford.co.uk via techmaniacs.gr