Γιατί άλλαξα άποψη εκ βάθους καρδίας για την στείρωση [VIDEO]

Κάποτε, ενώ υποστήριζε θερμά την στείρωση σε σκυλιά νεαρής  ηλικίας, ασκώντας το επάγγελμα της για μερικά χρόνια η Dr.Becker  παρατήρησε ότι πολλά από τα σκυλιά υπό την επίβλεψη της παρουσίασαν σχετικά ενδοκρινολογικά προβλήματα. Μετά από μια συζήτηση με έναν ειδικό ενδοκρινολόγο κτηνίατρο , διαπίστωσε ότι η πρακτική του να επιμένει στη στείρωση σε νεαρή ηλικία στα σκυλιά , άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας σε πολλά από αυτά.

Η Dr.Becker άλλαξε γρήγορα τη θέση της από το να προτείνει αυτόματα τη στείρωση- ευνουχισμό, και σε όσο πιο μικρή ηλικία τόσο καλύτερα, σε μία πιο ολιστική προσέγγιση στην οποία οι χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων στείρωσης με φάρμακα,   θα πρέπει να εφαρμόζονται όταν υπάρχει ιατρική ανάγκη. Επίσης πιστεύει ότι τα αδέσποτα/ζώα θα πρέπει να γίνονται μη αναπαραγωγικά με φαρμακευτικές μεθόδους(Sterilization) και όχι να στειρώνονται (στείρωση η ευνουχισμός, χειρουργείο και αφαίρεση οργάνων) ώστε να διατηρούν τις σεξουαλικές ορμόνες τους .

Επιστημονικά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι η απομάκρυνση των γονάδων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην υγεία του σκύλου μελλοντικά. Μεταξύ των συνεπειών είναι: μικρότερη διάρκεια ζωής, σύνδρομο Cushing ,καρδιακοί όγκοι,  καρκίνος των οστών, μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών,CCL ρήξεις και δυσπλασία του ισχίου.

Επιλογές σε εναλλακτικούς τρόπους στείρωσης είναι δυσεύρετες ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά διότι οι Κτηνιατρικές Σχολές δεν τις διδάσκουν . Ευτυχώς , σιγά σιγά , συνειδητοποιούμε ότι με τη στείρωση-ευνουχισμό, ειδικά στα νεαρά ζώα, δημιουργούνται προβλήματα υγείας που σε αντίθεση με τα μη στειρωμένα κατοικίδια ζώα είναι ανύπαρκτα ή πολύ λιγότερο διαδεδομένα.

Η ιδιοκτησία ενός ακέραιου σκύλου, αρσενικού ή θηλυκού,  δεν είναι για όλους. Χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια, επαγρύπνηση, και συχνά μεγάλη υπομονή . Η Dr Becker συζητά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ιδιοκτησίας ενός άθικτου αρσενικού ή θηλυκού σκύλου  και τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εγκυμοσύνης.

ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες :healthypets.mercola.com