Χανιά : Η Ηρώ έσωσε 5 κουτάβια από απόκρημνη σπηλιά στους Αγίους Αποστόλους Χανίων

Χανιά,

Τα κουτάβια που γέννησε μια σκυλίτσα σε μια απόκρημνη σπηλιά στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Χανίων κατάφερε να σώσει προχθές η Ηρώ, μια εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Δείτε στο βίντεο που ζούσαν τα κουταβάκια.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρώην πρόεδρος του συλλόγου, επισημαίνει ότι ήταν πολύ μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του για να μπει ένας άνθρωπος στη σπηλιά και πραγματικά είναι άξια θαυμασμού αυτή η μάνα η οποία κατάφερε εκεί να μεγαλώσει τα μικρά της. «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώθηκε για την ύπαρξη των ζώων και επί μέρες τα μέλη του κατάστρωναν σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους.

«Σκεφτόμασταν να καλέσουμε τον Ορειβατικό Σύλλογο, την Πυροσβεστική αλλά βλέπαμε ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος και δύσκολα θα αναλάμβανε κάποιος. Μέχρι που η Ηρώ το αποφάσισε. Ανέβηκε, κατέβηκε, προσέγγισε  την σπηλιά και βρήκε τα κουτάβια, τα οποία όμως μη έχοντας αντικρίσει άλλο πλάσμα πλην της μάνας τους ήταν εξαιρετικά φοβισμένα, γι’ αυτό και όλο έμπαιναν και βαθύτερα στη σπηλιά.

Με επιμονή και υπομονή από  πλευράς μας αλλά και συνεπικουρούμενα από  το  ένστικτο της επιβίωσης τα μικρά σκυλιά αφέθηκαν σιγά σιγά στην γοητεία της Ηρούς.

Χθες απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε  σπίτι εθελοντή μας, όπου και θα φιλοξενηθούν μέχρι να υιοθετηθούν. Είναι περίπου δύο μηνών και ζητούν  την ζεστασιά που δεν βρήκαν από την πρώτη μέρα που γεννήθηκαν.

Η μαμά σκυλίτσα υπόδειγμα μητέρας δεν μας άφηνε να τα πάρουμε και μας δυσκόλεψε αρκετά αλλά τελικά τα καταφέραμε και σώσαμε τα 5 μικρά. Τα μικρά θα γίνουν μεσαία μεγέθους περίπου 15 κιλά το καθένα. Είναι υγιή και πολύ χαριτωμένα» επισημαίνει η κα Μπομπολάκη που είναι και πρόεδρος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Πηγή:zoosos.gr