Boxer σώθηκε από κτηνίατρο αφού κατάπιε ολόκληρο μαστίγιο μήκους 53 εκατοστών.

Ένας σκύλος φυλής Boxer έζησε από θαύμα αφού κατάπιε ένα μαστίγιο ιππασίας μήκους 53 εκατοστών.

Ο δέκα μηνών Hugo οδηγήθηκε κατευθείαν στον κτηνίατρο από τον τρομοκρατημένο κηδεμόνα του μόλις τον είδε να βγάζει αίμα ενώ βρισκόταν σε περίπατο στο δάσος.

Οι ακτινογραφίες  έδειξαν τι προκάλεσε το πρόβλημα.The large riding crop which was removed from Hugo's stomach after he swallowed the entire item whole

Poor Hugo  had to be rushed to the vets after his owner notice he had begun bringing up blood

Ο κτηνίατρος  Chris Hawkins είπε: “Πρόκειται για θαύμα που συμβαίνει μόνο μια φορά στη καριέρα σου. ” 

“Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι μακρύ που κατάπιε αλλά δεν είχαμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Ο  Hugo είχε καταπιεί ένα ολόκληρο μαστίγιο.” 

Το αντικείμενο αφαιρέθηκε από μια τομή που έγινε στον λαιμό του.

Ο κηδεμόνας του,που διατηρεί την ανωνυμία του, από το Kingsteignton, Devon, είπε: “Άκουγα κάποιους περίεργους ήχους και είδα ότι ο Hugo δεν ήταν καλά. Έβγαζε αίμα. Έτρεμε το στόμα του. Ήμουν τελείως τρομοκρατημένος και την κόρη μου την είχε πιάσει υστερία. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό.” 

Δεν είναι γνωστό πως  κατάπιε ο Hugo το μαστίγιο αλλά πιστεύεται ότι συνέβη στο Δάσος Haldon κοντά στο Έξετερ.

Vets had to make an incision in the dog's neck whereby the crop was very carefully removed with gentle traction

Οι κτηνίατροι έπρεπε να κάνουν μια τομή στο λαιμό του σκύλου για να αφαιρέσουν το αντικείμενο.

Vet Chris Hawkins described the incident as a 'miracle escape' for Hugo and a 'once in a career event' for himself

Το Boxer μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο, όπου τελικά οι κτηνίατροι αφαίρεσαν το μαστίγιο το οποίο ήταν σχεδόν άθικτο.

Η ανάρρωση του ήταν απίστευτα γρήγορη και επέστρεψε πίσω στους δικούς του στο Kingsteignton, Devon.

Αλλά ο Hugo δεν είναι ο πρώτος σκύλος που καταβρόχθισε κάτι που δεν έπρεπε,σύμφωνα με τη Daily Mail.

Νωρίτερα φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό “Έφαγαν Τί?” αποκαλύφθηκε από μια πλούσια συλλογή από ακτινογραφίες ότι κατοικίδια είχαν φάει μαχαίρια, φορτιστές τηλεφώνων ακόμα και 42 κάλτσες.

Ένα άλλο σκυλί με το όνομα Yoda κατάφερε να καταπιεί ένα ξύλο σχεδόν όσο το μέγεθος του και ένα Jack Russell  κατάπιε ολόκληρο μαχαίρι.

Οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση , η οποία προσέφερε  χρηματικό έπαθλο περίπου  1.500 ευρώ για το πιο συγκλονιστικό αντικείμενο που αφαιρέθηκε με επιτυχία, περιλάμβανε επίσης ένα σκυλί που είχε καταπιεί πέντε πάπιες από καουτσούκ, ένα γατάκι που κατάπιε ένα ολόκληρο παιχνίδι και έναν βόα που έφαγε έναν παπαγάλο.

Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν ένας βάτραχος από Plano του Τέξας , όπου αφού του αφαιρέθηκαν 30 πέτρες από το στομάχι του μετά άρχισε τις τρώει απο το δοχείο.

Ο Dr Shawn Messonnier από το Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Paws & Claws κατάφερε να αφαιρέσει χειρουργικά όλες τις πέτρες και ο βάτραχος αφού ανάρρωσε πλήρως τώρα ζει σε ένα μέρος χωρίς πέτρες.

The pet, pictured with friend of the owner Bev Mendl, has since made a miraculous recovery and is back home with his family in Kingsteignton, Devon

Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση ήταν αυτή ενός γερμανικού pointer με το όνομα Marley, από το Gulf Breeze στη Φλόριντα, το οποίο κατάφερε να καταναλώσει ένα ολόκληρο σουβλάκι κεμπάπ μαζί με τη σούβλα.

Το έξι ετών κυνηγόσκυλο παρακολουθούσε το κεμπάπ την ώρα που ψηνόνταν και όταν δεν κοίταγαν οι παρευρισκόμενοι το βούτηξε από τη ψησταριά και εξαφανίστηκε.

Λίγο αργότερα τον βρήκε ο κηδεμόνας του να κρύβεται κάτω από το κρεβάτι και στην ακτινογραφία που του έβγαλε ο κτηνίατρος φάνηκαν τα αιχμηρά κομμάτια από το μέταλλο στο στομάχι του.

Πηγή: dailymail.co.uk