Άνθρωπος σώζει σκύλο από το σπίτι του που καίγεται

Με την αδρεναλίνη στα ύψη ένας άνθρωπος στo Rutherford στην Αυστραλία, έτρεξε και μπήκε στις φλόγες για να σώσει τον καλύτερο φίλο του που τον λένε Ditch.

Ο Mark Woodbury είχε πεταχτεί στα καταστήματα για να αγοράσει προμήθειες για το ψάρεμα αλλά όταν επέστρεφε είδε σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα παράθυρα του σπιτιού του.

“Μύρισε καμμένο και παντού υπήρχε μαύρος καπνός”, είπε o Mark.

“Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ο Ditch. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσω τον σκύλο μου να καεί ζωντανός.”

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Mark έτρεξε πρός το σπίτι που καίγεται για να σώσει το 4χρονo σκυλί του.

Έκανε τρείς προσπάθειες για να μπει στο σπίτι αλλά με τον πυκνό καπνό ήταν πολύ δύσκολο να δει και η ζέστη ήταν αφόρητη.

Στη  τρίτη προσπάθεια ευτυχώς κατάφερε να πιάσει τον Ditch. Τον έβγαλε έξω από το σπίτι και προσπαθούσε ξέφρενα να τον επαναφέρει στη ζωή.

Η αστυνομία , νοσηλευτές και 4 πυροσβεστικά οχήματα ήταν εκεί. Ένας νοσηλευτής έσπευσε και χρησιμοποίησε μάσκα- αναπνευστήρα για να επαναφέρει τον σκύλο.

O Ditch μεταφέρθηκε κατευθείαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του RPCA στο Rutherford.

Ο σκύλος ήταν σε σταθερή κατάσταση το απόγευμα της Τρίτης χάρη της γρήγορης επέμβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και τις ηρωικές προσπάθειες του κηδεμόνα του.

 “Ο σκύλος μου είναι τα πάντα για μένα”, είπε Mark. “Η κουζίνα κάηκε, οι συσκευές καταστράφηκαν, έχασα τα ρούχα μου,τα έπιπλα μου, αλλά ο σκύλος μου είναι το σημαντικότερο”Άνθρωπος σώζει σκύλο από το σπίτι του που καίγεται 3

“Μπορεί να μου είχε πεθάνει αν δεν ήμουν εκεί”

Ο Mark Woodbury ζει σε αυτό το σπίτι στην οδό Endeavour τα τελευταία  οκτώ χρόνια με τη γυναίκα του Karen και τα τρία παιδιά τους.Άνθρωπος σώζει σκύλο από το σπίτι του που καίγεται (3)

Η οικογένεια δεν ήταν στο σπίτι όταν ξεκίνησε η φωτιά στην κουζίνα. Η Πυροσβεστική ερευνά τα αίτια της φωτιάς και την πιθανότητα να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.Άνθρωπος σώζει σκύλο από το σπίτι του που καίγεται (2)

Εν τω μεταξύ η οικογένεια θα περιμένει προσωρινή στέγαση. Δυστυχώς δεν έχουν δικό τους σπίτι και ασφάλιση ενώ έχασαν πολλά από τα υπάρχοντα τους στη φωτιά.

 

 

Πηγή:bordermail.com.au