Αχαΐα : Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την ευζωία στα αδέσποτα αλλά και την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Δέσμευση από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων και η λειτουργία του, αποτέλεσαν το βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης που είχε, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, και τους υπεύθυνους του σταθμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα συγκεκριμένων καταγγελιών που έχουν υποβληθεί προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για έλεγχο, όσον αφορά την νομιμότητα της λειτουργίας της δομής, και πιο συγκεκριμένα η απόσταση της Μέριμνας Ζώων από την Φοιτητική Εστία, δομές που ανήκουν κατά κυριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αποφασίστηκε η αναμονή για κατάθεση εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών των προτάσεών του για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του, προκειμένου να σύννομες.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να δικαιούνται και να απολαμβάνουν το σεβασμό και τη φροντίδα όλων μας. Απαιτούνται δομές που θα προστατεύουν τα αδέσποτα αλλά και την δημόσια υγεία των πολιτών» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά της η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών αναγνώρισε το σημαντικό έργο που εκτελείται από την Μέριμνα Ζώων στο χώρο του Πανεπιστημίου, παράλληλα με την σχετική αδυναμία μετατόπισης του σε άλλη θέση, δεδομένου των οικονομικών δυσχερειών του Ιδρύματος.

Τέλος ο Γιώργος Κοκκινάκης ως υπεύθυνος λειτουργίας της Μέριμνας Ζώων εξέφρασε την ανάγκη εύρεσης λύσης για την συνέχιση λειτουργίας της δομής που υφίσταται εδώ και πολλά συ��απτά έτη.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από την νομοθεσία, με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και την αρμονική συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και ζώων στο Νομό μας, καθώς και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στην περιοχή δεν λειτουργεί άλλη αντίστοιχη δομή φροντίδας αδέσποτων ζώων και αν παύσει η λειτουργία της θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος.

Στην συνάντηση επίσης παρευρέθησαν ο Αντιπρύτανης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο καθηγητής, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας .

patrastimes.gr

Δείτε ακόμα:

Πάτρα: Εντοπίστηκαν Δύο Σκυλιά Boxer Μόνα Τους Σε Άσχημη Κατάσταση Στο Πανεπιστήμιο

Πάτρα Εντοπίστηκαν δύο σκυλιά Boxer μόνα τους σε άσχημη κατάσταση στο ΠανεπιστήμιοΤο πρωί της Τρίτης 4/8/2015 σε ένα από τα δρομάκια των κτιρίων της ιατρικής σχολής, (ακριβώς δίπλα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο), εθεάθησαν δύο ενήλικα αδέσποτα Boxer…

 

Πάτρα : Σκύλος Με Διαμπερές Τραύμα Σώθηκε Από Εθελοντές.

ΠάτραΣε άθλια κατάσταση, με φρικτούς πόνους και εξαιρετικά φοβισμένος ήταν ο σκύλος που κατάφεραν με κόπο να προσεγγίσουν συμπολίτες στην περιοχή δίπλα από το Ολύμπιο…

 

Πάτρα: Στη Μέριμνα Ζώων Του Πανεπιστήμιου Τα Άρρωστα Αδέσποτα Της Εγλυκάδας.

ΠάτραΛύση στο πρόβλημα με τα άρρωστα αδέσποτα τετράποδα στην συνοικία της Εγλυκάδας έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Μέριμνα Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών…