Ο Καμμένος ζητά τις αυστηρότερες ποινές για τους φαντάρους που βασάνισαν σκύλο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές και στους τρεις φαντάρους που πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό και ανέβασαν το βίντεο στο facebook.

Έδωσε εντολή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού να προβεί σε άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Το  σοκαριστικό βίντεο καταγράφει δύο οπλίτες σε φυλάκιο του στρατοπέδου Κόνιτσας Ιωαννίνων να ακινητοποιούν ένα αδέσποτο σκυλάκι και στη συνέχεια να το ρίχνουν σε γκρεμό. Ένας ακόμα φαντάρος βιντεοσκοπούσε την φρικαλέα πράξη. Το σκυλάκι ακούγεται να κλαίει τη στιγμή που το πετάνε στον γκρεμό και όταν προσγειώνεται στο έδαφος.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κόνιτσας Σούλα Κοτσιάφτη έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο την ενημέρωσαν από το στρατόπεδο Κόνιτσας ότι το σκυλάκι ζει και βρίσκεται στο φυλάκιο.

«Μόλις πάρουμε τις απαραίτητες άδειες, θα πάμε να το φέρουμε και έπειτα να του βρούμε ένα σπιτάκι»  ανέφερε η κα Κοτσιάφτη. Το περιστατικό αυτό συνέβη πριν από 4 μήνες και χθες ένας από τους δράστες ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν παραδειγματικά για αυτή την αποτρόπαια πράξη τους.

Πηγή:istoriesadespoton.gr