Ο διάσημος ράπερ Gnash έβγαλε τραγούδι που ηρεμεί και χαλαρώνει τα σκυλιά

Ενώ τα σκυλιά είναι ικανά να τρώνε σχεδόν τα πάντα από τα σκουπίδια με τη μουσική όμως φαίνεται ότι εξευγενίζονται. Ο γνωστός ράπερ Gnash ήθελε να βρει τα κατάλληλα ακούσματα για να γράψει ένα τραγούδι για το σκυλάκι του Daisy το οποίο έχει υιοθετήσει από καταφύγιο αδέσποτων ζώων.  Ο τραγουδοποιός του “I hate u, I love u” συνεργάστηκε με το Youtube και την φιλοζωική οργάνωση Best Friends Animal Society του Λος Άντζελες.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kGKK3Bqtioo[/embedyt]

Το παραπάνω βίντεο δείχνει πώς ο Gnash και η ομάδα του συνάντησαν την επιστήμη πίσω από τους ήχους που κάνουν τα σκυλιά ήρεμα και χαλαρά.

Χρησιμοποιώντας αυτά που έμαθε για την ψυχοακουστική θεραπεία ζώων ο Gnash παρήγαγε το “Song for Daisy” (τραγούδι για τη Daisy)” με μουσική που σχεδίασε για να βοηθήσει στην ανακούφιση του κοινωνικού άγχους του κουταβιού του. Η Daisy το αγάπησε.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα σκυλιά στο καταφύγιο του κέντρου υιοθεσίας NKLA Pet Pet Society της Best Friends Animal, το λάτρεψαν και αυτά.

Το ειδικά σχεδιασμένο τραγούδι είχε άμεσες επιπτώσεις στα αδέσποτα σκυλιά τα οποία μπορούν να τραυματιστούν εύκολα από το άγχος και την αγωνία που έχουν συνήθως στο περιβάλλον των καταφυγίων.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε το τραγούδι του Gnash όλα τα σκυλιά που ήταν στον χώρο ηρέμησαν: “Παρακολουθώντας ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο σκυλιά μαζί με το δικό μου οφείλω να ομολογήσω ότι η αντίδραση που είδα σε αυτό το τραγούδι ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία για μένα”, είπε ο Gnash.

“Είναι απίστευτο που μπορούμε να δημιουργούμε μουσική που ξεπερνά το ανθρώπινο συναίσθημα και έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με αυτά τα ζώα σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ελπίζω αυτό το βίντεο και το τραγούδι να βοηθήσει και άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να σώσουν τετράποδους φίλους  με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με το δικό μου σκυλί.”

Μαζί με την ευχαρίστηση των σκύλων αυτή τη στιγμή ο Gnash ελπίζει ότι αυτή η μελωδία θα βοηθήσει αυτά τα ζώα να βρουν ευτυχία και στο μέλλον. Ένας πιο ήρεμος σκύλος στα καταφύγια αδέσποτων ζώων είναι πιο πιθανό να αναδείξει την αληθινή του προσωπικότητα και με τη σειρά του να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει ένα σπίτι για πάντα. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα σκυλιά όταν περιμένουν για υιοθεσία έχουν μια, όσο γίνεται, καλύτερη εμπειρία.”

” Η έρευνα μας δείχνει ότι τα σκυλιά παρουσιάζουν πιο χαλαρή συμπεριφορά και έχουν σημαντικά υψηλότερη μεταβολή της καρδιακής συχνότητας (HRV), η οποία είναι ενδεικτική της μειωμένης πίεσης, όταν ακούγονται διάφορα είδη μουσικής στο καταφύγιο, με τα μεγαλύτερα αποτελέσματα να παρατηρούνται με την απαλή rock κα reggae μουσική και με μικρότερες επιπτώσεις όταν παίζει Motown, pop και κλασσική μουσική “, δήλωσε ο καθηγητής Ολοκληρωτικής Φυσιολογίας στο Ινστιτούτο Βιοποικιλότητας της Γλασκώβης και συγκριτικής ιατρικής Neil Evans”

“Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να υιοθετήσουν από ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων αναζητούν ένα σκυλί που να είναι χαλαρό και να αλληλεπιδρά θετικά ενώ η μουσική μπορεί να τα βοηθήσει να είναι λιγότερο αγχωμένα και να δείξουν την αληθινή προσωπικότητά τους.”

Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς να χαλαρώσετε τον σκύλο σας με το “Song For Daisy” αφού είναι διαθέσιμο δωρεάν στο YouTube.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WK9rrnVuKbY[/embedyt]

Στην Αμερική δυστυχώς ακόμα έως σήμερα τα αδέσποτα ζώα που δεν υιοθετούνται σε κάποια χρονικά διαστήματα θανατώνονται. Αυτό το έργο είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το YouTube δεσμεύεται στην ανάπτυξη καλλιτεχνών, συνδέοντας τους δημιουργούς με τους οπαδούς τους και τα πάθη τους. Tο συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε για να φέρει στο YouTube το πάθος και την αγάπη του Gnash για τα ζώα, μέσα από μια συναρπαστική ιστορία με την οποία μπορούν να αλληλεπιδρούν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στο σπίτι.

Πηγή:People.com