Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο φαρμακοποιός που άδειασε κουβά με βρωμόνερα & χλωρίνη πάνω σε αδέσποτο σκύλο (βίντεο)

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθωώθηκε ο φαρμακοποιός που τον Μάιο του 2015, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο, έριξε έναν κουβά με βρωμόνερα και χλωρίνη προκειμένου να διώξει έναν αδέσποτο σκύλο ο οποίος κοιμόταν έξω από το φαρμακείο του στο πεζοδρόμιο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία Μετεώρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο προφανώς έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου “περί δροσίσματος” του ζώου και όχι εκδίωξης του, ενώ δεν έγιναν αποδεκτές οι δηλώσεις του αυτόπτη μάρτυρα του Αντώνη Τσαλουχίδη, που μίλησε στο www.noosos.gr, ο οποίος κατέθεσε και στο δικαστήριο ότι όχι μόνο είδε και κατέγραψε με το κινητό του τον δράστη αλλά μύρισε και την χλωρίνη στο νερό με αφρούς που πέταξε ο φαρμακοποιός στο ζώο για να το διώξει βίαια από τον δημόσιο χώρο και όχι φυσικά για να το “δροσίσει” 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσαλουχίδης είχε καταγράψει με το κινητό του όχι μόνο τον συγκεκριμένο άνδρα αλλά και την σύζυγο του η οποία έριχνε νερό με το ποτήρι στο ζώο. Φυσικά δεν είναι και η μόνη περίπτωση που βλέπουμε κάποιον να κακοποιεί ζώο και να αθωώνεται…

Θυμίζουμε η δημοσίευση των βίνταο στο facebook από τον κ. Τσαλουχίδη στις 3 Ιουνίου 2015 είχε προκαλέσει και την αντίδραση πολλών φιλόζωων οι οποίοι είχαν καταγγείλει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την κακοποίηση του ζώου και εξαιτίας του ντόρου ανακοίνωση είχε βγάλει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης που τόνιζε τα εξής: “δεν μας εκφράζει αυτή η συμπεριφορά του συναδέλφου που αποτελεί μεμονωμένο και καταδικαστέο περιστατικό. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να κάνουν το καθήκον τους¨. 

Μπορεί το συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών να καταδίκασε τον συνάδελφο τους αυτό όμως δεν το έκανε το δικαστήριο…

Πηγή: zoosos.gr