H αλήθεια για το Pitbull στη Θεσσαλονίκη [Video]

Το πρόσφατο ρεπορτάζ που επέστρεψε στις κάμερες ασφαλείας, στους μάρτυρες και θύματα από την “επίθεση” pitbull στο βενζινάδικο στο Ρύσιο Θεσσαλονίκης με τελικό αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων και τον πυροβολισμό σκύλου από αστυνομικό  σίγουρα μου αφήνει πολλά ερωτηματικά που αν απαντηθούν , ίσως μάθω την αλήθεια για την “επίθεση σκύλου” που προσωπικά εκτιμώ ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα και η λέξη και ο τρόπος που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα από τα ΜΜΕ ,εκτός της παρακάτω προσπάθειας του ρεπορτάζ. 

Η Αντιπρόεδρος της Φιλοζωϊκής “Η Στοργή” Εύη Μιχαηλίδου αναφέρει: “κάποιος εκεί από το βενζινάδικο χτυπούσε το ζώο με το πιεστικό επί πόση ώρα , το ζώο εξαγριώθηκε και μετέπειτα άρχισε να δαγκώνει.” τα παραπάνω αφορούν κομμάτι μαρτυρίας από αυτόπτη μάρτυρα που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Φιλοζωικής μέσα από μήνυμα ανάρτηση και μπορείτε να δείτε εδώ. όπου αναφέρει πολλά και τραγικά γεγονότα μεταξύ αυτών επιγραμματικά:

  • Ο υπάλληλος του πλυντηρίου  τυραννούσε συνέχεια το ζώο πετάγωντας του νερό με το πιεστικό με αποτέλεσμα να το νευριάσει.Το τυραννούσε συνέχεια μέχρι που κατάφερε να το αγριέψει

  • Όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν κακοποιούσαν επίσης  το ζώο εκτός από μία γυναίκα αστυνομικό η οποία πλησίασε το σκύλο με νερό και τροφή και κέρδισε την εμπιστοσύνη του.

  • Εφόσον ο σκύλος πυροβολήθηκε για να μην ακουστεί ο πυροβολισμός πέρασε πάνω από τον σκύλο πυροσβεστικό όχημα και τον έλιωσε.

  • Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε να λάμψει η αλήθεια

Ερώτηση: Εφόσον ο αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καταγγελία σε διάφορες πηγές ,θα προχωρήσει κάπως και από κάπου καταγγελία για όλα αυτά που καταγράφονται;

“Στην αρχή παίζανε, χαιδευόντουσαν με το σκυλί, κάνανε χαριτομηνείες και λοιπά και μου είπανε ότι, σε εισαγωγικά με το πιεστικό ,με το πιστόλι αυτό με το οποίο πλένουνε τα αυτοκίνητα, το οποίο έχει μια κάποια δύναμη, ελαφριά βέβαια,το βρέξανε.” είπε μάρτυρας-τραυματίας.

Ερὠτηση: Ποιοί παίζανε , τι παιχνίδι έπαιζαν με το σκυλί και πότε; Ήταν μέρες ο σκύλος εκεί η μόλις εμφανίστηκε άρχισαν διάφοροι να παίζουν μαζί του, πως χαιδευόντουσαν με το σκυλί; κάνανε χαριτομηνειές,,δηλαδή τι ακριβώς έκαναν με το σκυλί πριν αυτό “επιτεθεί” και αρχίσει να τους δαγκώνει? ,, To βρέξανε,, πως και γιατί το έβρεξαν? Η μήπως ήταν και αυτό μέσα στις “χαριτομηνειές” ?

alitheia

“Για να τον κακοποίησαμε εμείς στο βενζινάδικο, εμείς παίζαμε με το σκυλί εκεί πέρα και η αντίδραση του από την μιά στιγμή στην άλλη ήταν ανεξήγητο πράγμα,” αναφέρει υπάλληλος του βενζινάδικου.

Ερώτηση: ήταν αδέσποτο το σκυλάκι μέρες εκεί η μόλις ήρθε? Του δώσατε νεράκι και φαγητό καθόλου?Ποιοί εσείς και τι ακριβώς παίζατε με το σκυλί εκει πέρα? Το βάζατε να δαγκώνει πανιά?  To βρέχατε με νερό με πίεση? τι άλλο ακριβώς κάνατε πρίν δείτε την αντίδραση του από την μια στιγμή στην άλλη να γίνεται ανεξήγητο πράγμα? Τι ακριβώς εννοείται με το “ανεξήγητο πράγμα”?

Οπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου,σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  σε κανένα σημείο όπως το κατέγραψαν οι κάμερες αλλά όπως είδαν και οι ίδιοι με τα μάτια τους δεν φαίνεται κακοποίηση του ζώου.

Ερώτηση: :Είδαν και ειδικοί σε θέματα σκύλων ότι κατέγραψαν οι κάμερες και δεν είδαν να φαίνεται κακοποίηση ζώου? Θεωρείτε ότι το πλύσιμο σκύλου με το εργαλείο πλυσίματος για αυτοκίνητα είναι κακοποίηση η όχι? Οι κλωτσιές? Τα σηκώματα στον αέρα? Ο πυροβολισμός?

Ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει να είχε γίνει νωρίτερα αλλά όπως λέει και πάλι θεωρεί αναίτια την επίθεση του pitbull στον υπάλληλο του αλλά και στα υπόλοιπα 8 άτομα.

Ερώτηση: πως ακριβώς θεωρείται μια επίθεση με αίτια και μιά αναίτια από σκύλο σε ανθρώπους?

Ελπίζω με κάποιο τρόπο να μαζέψω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου κάποια στιγμή για να δω αν θα μπορέσω να μάθω ποτέ την αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που σκέφτομαι εγώ, που μπορεί ναναι και λάθος.

Όπως και νάχει πάντως στη χώρα των θαυμάτων και του quick&dirty αυτή είναι μία περίπτωση ανάγκης για δικαιοσύνη και επιτέλους κάτι θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου ο αρχηγός είχε πεί :