Αρχαίο φεστιβάλ γιορτάζει το μύθο του σκύλου που έστειλε ο ουρανός στην Κίνα

Τα φεστιβάλ σκυλιών στην Κίνα συχνά περιλαμβάνουν την κατανάλωση του κρέατος των ζώων, αλλά το Σάββατο χωρικοί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έλαβαν μέρος σε μια πολύ διαφορετική παράδοση, όταν έδεσαν έναν σκύλο πάνω σε μια καρέκλα και τον μετέφεραν πάνω από φυτείες ρυζιού ως Θεό.

Οι χωρικοί στην επαρχία Jianhe,στη Guizhou, στα νοτιοδυτικά της χώρας, λατρεύουν τα σκυλιά για αιώνες, σύμφωνα με μια έκθεση του Qq.com. Σύμφωνα με ένα μύθο που πέρασε από τους πρώτους άποικους, ένας σκύλος τους οδήγησε σε μια ιερή πηγή νερού και τους έσωσε από το θάνατο της δίψας.

Οι ελλείψεις νερού είναι συχνό φαινόμενο σε ορισμένες περιοχές του Guizhou λόγω του καρστικού τοπίου της περιοχής, το οποίο χαρακτηρίζεται από διαλυτά πετρώματα που σημαίνει ότι λίγο νερό παραμένει στην επιφάνεια.

Οι πρόγονοι της κοινότητας θέσπισαν ετήσια τελετουργία για να γιορτάσουν αυτό που πίστευαν ότι ήταν ένα θαυμαστό θαύμα. Αργότερα έγινε γνωστό ως taigoujie, ή το φεστιβάλ ανύψωσης σκυλιών.

Το επιλεγμένο σκυλί είναι ντυμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο πουκάμισο και στη συνέχεια τοποθετείται σε μια ξύλινη καρέκλα που μεταφέρεται σε φρεσκοκομμένους κορμούς μπαμπού.

Ένας Σαμάνος που κρατά ένα μαύρο σκήπτρο οδηγεί τη συνοδεία, στην οποία οι άνθρωποι τραγουδούν μαζί με το ρυθμό των τύμπανων.

Οι συμμετέχοντες ρίχνουν λάσπη ο ένας στον άλλο ως προσευχή στον Θεό για ειρήνη, υγεία και ευημερία.

Πηγή:scmp.com/news