Σάλος με τον Φαούτσι: Ενέκρινε πείραμα με σκνίπες που τρώνε ζωντανά σκυλιά

Αποτροπιασμός, σοκ και σάλος έχει ξεσπάσει με αφορμή το «οκ» που έδωσε ο Άντονι Φάουτσι, σχετικά με την χρηματοδότηση του πειράματος με σκύλους όπου τους τρώνε ζωντανά οι σκνίπες.

Δεκάδες Αμερικάνοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και εξέχοντα μέλη τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων, υπέγραψαν μια επιστολή που καίει τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, σχετικά με τη χρηματοδότηση πειραμάτων που περιλαμβάνουν τεστ σε σκύλους.

Το απάνθρωπο τέστ θέλει σκνίπες να τρώνε ζωντανά τα σκυλάκια, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Οι βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.

Επικεφαλής της εκστρατείας των 24 βουλευτών που συνυπογράφουν την επιστολή είναι η Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα και ο Τέντ Λιού από την Καλιφόρνια.

Ο Φάουτσι, όπως αναφέρουν η εφημερίδα Independent, κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Όπως αναφέρει το σχέδιο “White Coat Waste Project”, ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο “White Coat Waste Project”, ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της “νόσου των λεγεωνάριων” προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

Πηγή: DailyMail