Πιλότος της Air Canada έκανε αναγκαστική προσγείωση για να σώσει τον σκύλο [Video]

Ένας πιλότος της Air Canada έσωσε τη ζωή ενός σκύλου στη πτήση από Τελ Αβίβ προς Τορόντο μετά από μια δυσλειτουργία του συστήματος θέρμανσης του χώρου φορτίου του αεροσκάφους.

Το French Bulldog (γαλλικό μπουλντόγκ) με το όνομα Simba έκανε την πρώτη του πτήση, όταν ο πιλότος παρατήρησε πρόβλημα στο αεροσκάφος με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον  Ατλαντικό Ωκεανό.

Με την ζωή  του σκύλου να βρίσκεται  σε κίνδυνο ο πιλότος αποφάσισε να προσγειώσει εκτός πορείας  το αεροπλάνο στη Φρανκφούρτη Γερμανίας.

Ο Simba μπήκε σε άλλο αεροπλάνο και συνέχισε τη πτήση του για το Τορόντο.

Ο κηδεμόνας του σκύλου ήταν περισσότερο από ευγνώμων. “Είναι το σκυλί μου, είναι σαν παιδί μου. Είναι τα πάντα για μένα”, είπε στο αεροδρόμιο Pearson αφού συνάντησε ξανά σώο τον σκύλο του.

Ο εμπειρογνωμόνων αεροπορίας Phyl Durby είπε ότι ο πιλότος έκανε τη σωστή κίνηση και προσγείωσε το αεροπλάνο , παρά το επιπλέον κόστος περίπου των 10.000 $ (9.000 ευρώ) και τη καθυστέρηση της πτήσης κατά 75 λεπτά.

“Αν κοιτάξετε την εξωτερική θερμοκρασία είναι μείον 40 ή 50, δεν υπάρχει κάποια μόνωση και κατά πάσα πιθανότητα θα πιάναμε κάτω από το μηδέν στο χώρο αποσκευών” ,είπε ο Phil.

“Ο πιλότος είναι υπεύθυνος για όλες τις ζωές επί του αεροσκάφους, είτε πρόκειται για άνθρωπο ή για σκύλο.”

Πηγή:citynews.ca

Δείτε ακόμα:

Φρίκαρε Στο Αεροπλάνο Όταν Πήγαν Να Βάλουν Τον Σκύλο Της Σε Κλουβί

Φρίκαρε στο αεροπλάνο όταν πήγαν να βάλουν τον σκύλο της σε κλουβί για τη πτήση

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα ενός αεροπλάνου που θα απογειωνόταν από το Salt Lake City των ΗΠΑ με κατεύθυνση…

 

Σκύλος Ξεχάστηκε Στο Αεροπλάνο!

Χάθηκε

Χάθηκε ο Bruno από τον κηδεμόνα του όταν έμεινε πίσω στο αεροπλάνο από την Κούβα. Ο γλυκύτατος σκύλος φυλής Bernese Mountain με το όνομα Bruno είναι ασφαλής…