Παραλίες φιλικές για σκύλους στο δήμο Θερμαϊκού

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τις καλοκαιρινές τους βουτιές ανενόχλητοι θα μπορούν να κάνουν οι σκύλοι, παρέα με τους κηδεμόνες τους, σε κοντινές παραλίες φιλικές για σκύλους στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Δήμο Θερμαϊκού ορίστηκαν οι πρώτες “pet friendly” ακτές.Μέχρι τώρα αρκετοί από τους κηδεμόνες σκύλων αναζητούσαν ερημικές παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους τα συμπαθή τετράποδα. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, όμως, αποφάσισε να καθορίσει θαλάσσιες περιοχές, όπου οι σκύλοι θα μπορούν ελεύθερα να απολαμβάνουν το νερό και να συγκαταλέγονται νόμιμα μεταξύ των λουόμενων.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Πρωινό στο Πρακτορείο” αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση, που δίνει το δικαίωμα στα σκυλιά να χαίρονται τη θάλασσα.

Έχουμε άριστη συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και βρήκαμε παραλίες στην Αγία Τριάδα, στο Αγγελοχώρι και τη Μηχανιώνα ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το μπάνιο του μαζί με τον αγαπημένο του φίλο, που είναι ο σκύλος” είπε ο κ. Μαυρομάτης. Επιπλέον, υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επιλεγμένες παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, ότι επιτρέπεται ελεύθερα το μπάνιο για να το γνωρίζουν οι κηδεμόνες των ζώων.

Βέβαια, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, δεν πρόκειται και για κάνα “φρέσκο” νέο αφού πρόκειται για περσινή απόφαση και συγκεκριμένα από τις 15 Ιουλίου 2015. ( Όλες οι Pet Friendly παραλίες στην Ελλάδα όπως έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ,,μαζί με του Θερμαϊκού)

Θα μου πείς βέβαια..ποτέ δεν είναι αργά και ένας χρόνος μετά να τοποθετηθούν οι “σημάνσεις”..είναι και αυτό μια εξέλιξη..Αλλά είναι Αύγουστος,, και το “σε λίγες μέρες” μπορεί και να σημαίνει και το τέλος του καλοκαιριού.. αλλά είπαμε ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..ΕΛΛΑΔΑ 2016