Ο Πλούτο εμφανίστηκε στον πλανήτη Πλούτωνα

Μετά την περίπτωση της Ελλάδας  στα διεθνή μέσα ενημέρωσης,  το ενδιαφέρον μονοπωλεί τώρα η είδηση της στενότερης επαφής που είχε η ανθρωπότητα στην ιστορία της με τον καφεκόκκινο πλανήτη χάρη στο διαστημικό σκάφος «New Horizons» (Νέοι Ορίζοντες) της NASA.

Στις 3 το απόγευμα χτές ώρα Ελλάδας, το New Horizons προσέγγισε το κοντινότερο σημείο του νάνου πλανήτη – του μακρινότερου ουράνιου σώματος που έχει ποτέ εξερευνηθεί,μετά από ένα ταξίδι εννέα ετών – και αφού διένυσε μια απόσταση πέντε δισεκατομμυρίων χλμ. από τη Γη – το διαστημικό σκάφος ΝASA έφτασε στο κοντινότερο σημείο που θα μπορούσε να προσεγγίσει τον Πλούτωνα, στα 12.500 χιλιόμετρα.

Τράβηξε μία εντυπωσιακή φωτογραφία, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στα μέλη της NASA, που παρακολουθούσαν την αποστολή από το Johns Hopkins University στο Μέριλαντ.

Το Twitter του Disney που κυκλοφόρησε φαίνεται να πιστεύει ότι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της NASA από τον πλανήτη Πλούτωνα  είναι η παρουσία του Πλούτο!

Μια περιοχή του πλανήτη που απεικονίζεται,σύμφωνα με την Disney, μοιάζει να ταιριάζει με τα αυτιά και το πρόσωπο του ήρωα –  σκύλου που δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας των κόμικς ονομάστηκε έτσι μετά την ανακάλυψη του νάνο πλανήτη.

 

 

Πηγές: time.com,news.gr