Κολομβία: Εκπαιδευμένος σκύλος βρήκε 2,17 τόνους κοκαΐνης

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης σε αεροδρόμιο της Κολομβίας. Από την αρχή του 2015 έχουν κατασχεθεί 83 τόνοι κοκαΐνης.

Οι αρχές της Κολομβίας κατάσχεσαν 2,17 τόνους κοκαΐνης χάρη σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στο αεροδρόμιο της Μεντεγίν Ριονέγρο, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ενός φορτίου “μιας εταιρείας διεθνών μεταφορών” και τα ναρκωτικά προορίζονταν για τον Παναμά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Παρασκευή.

Σε μεταλλικά εξαρτήματα ζαχαροκάλαμου

Οι 2,17 τόνοι κοκαΐνης είχαν κρυφτεί “μέσα σε δύο μεταλλικά εξαρτήματα” γα μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου, που ήγειραν υποψίες στους τελωνειακούς που επιθεώρησαν το φορτίο και το υπέβαλαν σε έρευνα από “τον σκύλο Μπράκο”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Τα υλικά αυτά επρόκειτο να σταλούν αεροπορικώς στον Παναμά”, προστίθεται.

Η κατάσχεση αυτή αυξάνει σε 83 τον αριθμό των τόνων κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής το 2015, ποσότητα που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για ολόκληρη την περασμένη χρονιά.

Την Πέμπτη, έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (UNODC) ανέφερε ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύλων κόκας στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το 2014, σε περίπου 690 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η παραγωγή από τους 290 τόνους το 2013 αυξήθηκε σε 442 το 2014.

 

 

Via: thetoc Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ