Κολαστήριο πτωμάτων το «Καταφύγιο» του Μπέου

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έγινε προγραμματισμένη επίσκεψη φιλόζωων εθελοντών από την Αθήνα και άλλες πόλεις στο Καταφύγιο του Βόλου για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, η αποκάλυψη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων έγινε αμέσως, τα ζώα ήταν ως προς την πλειοψηφία τους υποσιτισμένα και άρρωστα ενώ βρέθηκε πληθώρα νεκρών ζώων στο χώρο του καταφυγίου-κολαστηρίου.

Στο καταφύγιο δεν υπήρχε κανένας από τους δύο υπεύθυνους(Νίκο Πολύζο και τη γυναίκα του) που έχει αναθέσει επί αδράς πληρωμής ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος δήλωνε ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα και χαρακτηρίζει «βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσους διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων.

Παρά τις  επίμονες προσπάθειες των φιλόζωων να συναντήσουν το Ν. Πολύζο στάθηκε αδύνατο μιας και δεν παρέστη ποτέ. Αντ” αυτού άφησε ως υπεύθυνη την υπάλληλο του «καταφυγίου» Σούλα Τέντα, η οποία μάλιστα δεν είναι καταγεγραμμένη στη λίστα εργαζομένων, δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση, και άρα παράνομη.

 

Όσοι γνώριζαν τα αδέσποτα που είχαν περισυλλεγεί διαπίστωναν συνεχώς ότι τα σκυλιά λείπουν από τα κλουβιά και έχουν φέρει άλλα. Τότε άρχισαν πολλοί να ρωτάνε που είναι ο Δανός όπως τον ονόμαζαν, ήταν ένας καθαρόαιμος μολοσσός. Η υπάλληλος έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις, είπε ότι έμενε ελεύθερος και έβγαινε από το κλουβί, ότι τον είχε σπίτι, ότι είναι στα πουρνάρια… Και τελικά ήταν όντως στα πουρνάρια από όσο διαπιστώθηκε ύστερα από λίγα λεπτά, φιλόζωοι εντόπισαν το σκυλί νεκρό στο χώρο του κυνοκομείου. Ήρθε ο κτηνίατρος της περιοχής ο οποίος εκτίμησε ότι το ζώο είχε πεθάνει εδώ και ένα 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπάλληλος του καταφυγίου είχε ζευγαρώσει τον Δανό, το νεκρό πλέον σκύλο, με το δικό της σκύλο και είχε κρατήσει το ένα κουτάβι – άγνωστο τι απέγιναν τα υπόλοιπα – το οποίο είχε πάει μάλιστα στο Dog Festival. Όταν ρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα ζευγάρωσε τα ζώα, είπε ότι ζευγάρωσαν μόνα τους.

Μετά την εύρεση του νεκρού μολοσσού άρχισαν να γίνονται τα φρικτά αποκαλυπτήρια. Πτώματα και κουφάρια ζώων παντού γύρω από το κολαστήριο της ντροπής. Οι κάδοι απορριμάτων ανέδυαν έντονη δυσοσμία, τότε βρέθηκαν κι άλλα πτώματα σκύλων με κουφάρια, κόκκαλα και δέρμα να βρίσκονται διασπαρτα γύρω από το κυνοκομείο. Ο χώρος είχε μετατραπεί στο απόλυτο Άουσβιτς για ζώα, σε ένα ατέλειωτο κρεματόριο από τον Ν. Πολύζο και τον Α. Μπέο. Εικόνες που σόκαραν διακρώς και τους πιο ανάλγητους. Τα λόγια περιττεύουν βλέποντας τις εικόνες.

Η παράνομη υπάλληλος και εκπρόσωπος του κυρίου Πολύζου αντιλαμβανόμενη προφανώς τη δική της ευθύνη αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σημείο μετά από λίγη ώρα, δηλώνοντας την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση. Αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ήρθε και ο άντρας της για να την πάρει κατεστάθη αδύνατο και πάλι. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης του φιλοζωικού, κάτι το οποίο δικαιολογείται απόλυτα από τα όσα αντίκρυσαν στο σημείο λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους.

   

Στο υποτιθέμενο κτηνιατρείο βρέθηκαν ληγμένα φάρμακα σε ποσοστό 70%, ακόμη κι από το 2011 και το 2013. Η τροφή που έδιναν στα ζώα ήταν ακατάλληλη χειρίστης ποιότητας, ενώ ο Ν. Πολύζος παίρνει ενά υπέρογκο ποσό για τη σίτισή τους. Τα ζώα έκαναν συνέχεια διάρροιες και ήταν αφυδατωμένα. Ενώ σύμφωνα με δήλωσή της παράνομής υπαλλήλου στα ζώα μπορούσε να δώσει έως 350 γραμμάρια τροφή ημερησίως. Επιπλέον, ο χώρος ήταν γεμάτος μύγες που «έτρωγαν» τα σκυλιά, τα οποία βρίσκονταν χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη παρά του ότι το κυνοκομειο είχε σύμβαση με κτηνίατρο. Επιπρόσθετα λέγεται εντόνως ότι γίνονταν παράνομες ευθανασίες στα ζώα με τη χρήση οινοπνεύματος και βελόνας, ιδίως στα κουτάβια, τους τρυπούσαν με βελόνα την καρδιά και με φρικτούς πόνους κατέληγαν. Είναι γνωστό ότι άφησαν 5 κουτάβια κυριολεκτικά να λιώσουν από την ασιτία.

Μετά έγινε πορεία των φιλόζωων στην πόλη του Βόλου με αφετηρία το Δημαρχείο, μαζί πήραν δύο κουτάβια σε άσχημη κατάσταση, το ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κτηνιατρική κλινική λόγω της εντόνης διάρροιας και αδυναμίας. Ακόμα, προσπαθούν εθελοντές να υιοθετήσουν κάποια σκυλάκια που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όλα τα ζώα πρέπει να διασωθούν άμεσα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Α. ΜΠΕΟΥ – Ν. ΠΟΛΥΖΟΥ;
PolyzosNikolaosMpeosAxilleas-620x385

Ο Α. Μπέος φαίνεται να είναι κράτος εν κράτει στο Βόλο. Τα τόσα χρήματα που λαμβάνει ο Ν. Πολύζος για τη φροντίδα των ζώων τι γίνονται; Από όσο φαίνεται πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο του Δημάρχου της πόλης σε βάρος αθώων πλασμάτων. Υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τις προθέσεις του Α. Μπέου αλλά εκτός των βάσιμων ενδείξεων και υποθέσεων υπάρχει και πληθώρα στοιχείων και αποδείξεων.

Η εισαγγελία του Βόλου γιατί παρέμεινε απούσα εδώ και τόσο καιρό; Γιατί δεν έδρασε; Γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο, παρόλα αυτά έμοιαζε προκλητικά αδιάφορη. Χτες κλήθηκαν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ οι ηθικοί αυτουργοί. Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου θα δικαστεί εξ αναβολής ο Ν. Πολύζος από το τριμελές πλειομελειοδικείο. Ενώ η αστυνομία που ήρθε, έδειχνε να φοβάται πιο πολύ κι όχι να δρα ως ανεξάρτητη αρχή.

Άραγε πολιτισμός είναι ο θάνατος στα ζώα; Μιας και ο Βόλος έχει θέση υποψηφιότητα ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στα Γλαφυρά πεθαίνουν αδέσποτες ψυχές Πολύζο εσύ φταις! Στα Γλαφυρά κρύβονται όλες οι ντροπές Μπέο εσύ φταις!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ – ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΤΕ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ

Όσοι αδυνατείτε να υιοθετήσετε ή να φιλοξενήσετε ένα από τα βασανισμένα πλάσματα των φωτογραφιών βοηθήστε οικονομικά με όποιο ποσό, έστω και με 1 ευρώ. Και όλοι, φιλόζωοι και μη, όσοι δεν είστε μισάνθρωποι, διαμαρτυρηθείτε για το έγκλειμα που διαπράττεται σε βάρος των ζώων από κάποια λαμόγια που δεν υπολογίζουν τίποτα. Ας γίνουμε εμείς η φωνή όσων δεν έχουν.
*Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συνδρομή κάθε βοήθειας: 6944076955

Πηγή: se-skepseis.gr