Δείτε πώς ο σκύλος της ΕΛ.ΑΣ. βρήκε τα 370 κιλά ηρωίνης (Video)

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης, που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική χώρα, κατασχέθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για 369 κιλά ηρωίνης που διακινούσαν τα μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. ένα από τα μέλη της σπείρας 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, Ελληνες και Σλοβένοι, μετέφεραν στην Ελλάδα και κατόπιν προωθούσαν με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Ασία στη Δυτική Ευρώπη και από εκεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μετά από παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος και σε παράλληλες οργανωμένες επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Περιστέρι, Άλιμος, Θρακομακεδόνες) και στην Πάτρα, συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 60χρονο Ελληνα, αρχηγικό μέλος της σπείρας που είναι απόστρατος της αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και για δύο Σλοβένους, ηλικίας 33 και 45 ετών. Αναζητούνται οι συνεργοί τους, ένας 54χρονος Ελληνας και ένας Τούρκος.

Το colpo grosso της σπείρας

Σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, οι αστυνομικές αρχές εντόπισε την εγκληματική δράση των δύο Ελλήνων-συνεταίρων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την εμπορία καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες.

Πιστοποίησε επίσης και την εγκληματική δράση των λοιπών εμπλεκομένων, των Σλοβένων και του Τούρκου καθώς και τη μεθοδολογία δράσης τους. Οι δράστες αποθήκευαν την ηρωίνη σε χώρο ιδιοκτησίας τους στο Περιστέρι και την μετέφεραν με νταλίκα διεθνών μεταφορών, Σλοβενικής προέλευσης.

Την 1η Απριλίου εντοπίσθηκε τοφορτηγό με τους δύο Σλοβένους στο πορθμείο της Ηγουμενίτσας. Προερχόταν από την Σλοβενία μέσω Ιταλίας και είχε νόμιμο φορτίο τυποποιημένο συσκευασμένο γάλα, το οποίο προοριζόταν για υπεραγορά της περιοχής του Πειραιά.

Μια εβδομάδα μετά πήγαν στην αποθήκη στο Περιστέρι και «φόρτωσαν» την ηρωίνη. Μαζί και νόμιμο φορτίο από σωλήνες σιδήρου, με προορισμό την Αμβέρσα Βελγίου.

Θα έβγαζαν 40 εκατ. ευρώ από την πώληση της ηρωίνης

Λίγο πριν η νταλίκα επιβιβασθεί στην Πάτρα σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών ακινητοποίησαν το φορτηγό, στο οποίο, αφού ελέγχθηκε με X-ray Scanner, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 340 πακέτα περιτυλιγμένα με κίτρινη μονωτική ταινία, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 369 κιλών και 200 γραμμαρίων.

Το χρηματικό όφελος από την πώληση της ηρωίνης υπολογίζεται στη χονδρική αγορά περίπου στα 7.350.000 ευρώ και στη λιανική περίπου στα 40.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες και χώρους εργασίας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Δύο εύχρηστα πιστόλια.

  • Ένα εύχρηστο περίστροφο.

  • Εξήντα φυσίγγια πιστολιών.

  • Το χρηματικό ποσό των -21.250- ευρώ.

  • Το χρηματικό ποσό των -12.350- δολαρίων Η.Π.Α.

  • Τριάντα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, το φορτηγό αυτοκίνητο και το επικαθήμενο.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί η εγκληματική δράση του κυκλώματος και να διακριβωθούν οι διασυνδέσεις τους σε ελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Via