Δημοτικός σύμβουλος κακοποιεί βάναυσα σκύλο στη Καβάλα [Video]

Το περιστατικό  συνέβη την περασμένη Δευτέρα 21/9 στο χωριό Μελισσοκομείο Καβάλας και ο δράστης είναι 68χρονος άνδρας ο οποίος κακοποίησε βάναυσα στην αυλή του σπιτιού του τον σκύλο του χτυπώντας τον μ’ ένα ξύλο. Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο τραυματισμός του σκύλου ο οποίος φέρει σοβαρό αιμάτωμα στο μάτι.

Εις βάρος του δράστη – που είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου – κατέθεσε καταγγελία το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» καθώς την Δευτέρα 21/9 έλαβε ένα βίντεο το οποίο έδειχνε τον 68χρονο να κακοποιεί τον σκύλο ο οποίος ούρλιαζε. Εκείνος που τράβηξε το βίντεο και το έστειλε στον «Αίσωπο» ανώνυμα εξηγούσε ότι αυτό είχε συμβεί την ίδια μέρα.

Μέλη και η Λιουντμίλα Βέκιου πρόεδρος του σωματείου κατέθεσαν το βίντεο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας και ζήτησαν την δίωξη του δράστη. Έτσι την Τρίτη ο 68χρονος συνελήφθη ενώ το σκυλί που φαινόταν στο βίντεο βρέθηκε στην αυλή του να έχει αιμάτωμα στο μάτι.

Ο 68χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του αλλά δεν δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς από τις αρχές έγινε δεκτό ότι αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, τα οποία όμως όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται δεν τον εμπόδιζαν να κοπανήσει το ζώο του.

Κατασχέθηκαν και τα δύο σκυλιά του γιατί είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Το σωματείο «Αίσωπος» κατάθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας και με διαταγή της προχώρησε στην προσωρινή κατάσχεση και των δύο σκυλιών που είχε στην κατοχή του ο 68χρονος καθώς και τα δύο είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Έως ότου διεξαχθεί η δίκη σε περίπου ένα έτος δηλαδή τα σκυλιά θα παραμένουν υπό την αιγίδα του σωματείου.

Πηγή:paggaionet.gr

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube