Σκύλοι σε κυνοδρομίες βρέθηκαν θετικοί σε τέστ για κοκαΐνη

Τουλάχιστον 12 σκύλοι σε κυνοδρομίες βρέθηκαν θετικοί σε τέστ για κοκαΐνη και η άδεια άσκησης επαγγέλματος του εκπαιδευτή τους έχει ανασταλεί.

Πριν από δύο μήνες, πέντε σκυλιά που αγωνίστηκαν έξω από την περιοχή Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα των ΗΠΑ, βρέθηκαν θετικά σε τέστ για χρήση κοκαΐνης και φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με μια αναφορά από την First Coast News, 18 ακόμη σκυλιά σε πίστα του Τζάκσονβιλ βρέθηκαν θετικά σε χρήση βενζοϋλεκγονίνης (συστατικό της κοκαΐνης)

Δώδεκα από αυτά τα σκυλιά  βρίσκονταν υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή Charles McLellan, ο οποίος από τότε έχει αναστείλει την άδεια του. Μετά από κάθε αγώνα, ο σκύλος που κέρδισε και ένας τυχαία επιλεγμένος σκύλος επιλέχθηκαν για εξετάσεις ούρων και ένα από τα σκυλιά του Charles McLellan, η Flicka, η οποία κατέγραψε τους δύο ταχύτερους χρόνους σε αγώνες βρέθηκε επίσης θετική σε τέστ χρήσης κοκαΐνης.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη περίπτωση χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε σκυλιά κυνοδρομιών στην αμερικανική ιστορία”, λέει ο Carey Theil, Εκτελεστικός Διευθυντής της GREY2K USA (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αντιτίθεται σε αγώνες κυνοδρομιών και παρακολουθεί στενά τους αγώνες σε όλη τη χώρα.)

Ο στίβος κυνοδρομιών, Bestbet Orange Park, εξέδωσε δήλωση που αρνείται κάθε συστηματικό αδίκημα, παρόλο που οι ειδικοί αγώνων όπως αναφέρεται από την First Coast News είναι αρκετά ύποπτοι, λόγω των εκτεταμένων καταχρήσεων που αποκαλύπτονται από τα τέστ χρήσης φαρμακευτικών ουσιών.

Ο McLellan έχει αναφερθεί για παραβίαση φαρμάκων Κατηγορίας 1 για κάθε θετικό τέστ.

Η Daily Mail αναφέρει ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που δημοσιεύεται ότι σκύλοι κυνοδρομιών βρέθηκαν θετικοί σε τέστ για κοκαΐνη, ενώ από το 2008 έως σήμερα έχουν καταγραφεί  62 περιπτώσεις για σκύλους που βρέθηκαν θετικοί σε τέστ για χρήση κοκαΐνης.