Σκελετός σκύλου 1800 ετών αποκαλύφθηκε στο μετρό της Ρώμης

Άλλο ένα θύμα από τις φλόγες της αρχαίας Ρώμης αποκαλύφθηκε και αυτή τη φορά ήταν ένας σκύλος.

Ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα επέκταση του μετρό της Ρώμης, οι εργαζόμενοι δεν σταματούν να βρίσκουν ένα πλούτο αρχαιολογικών θαυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων ενός σκύλου που φαίνεται να χάθηκε σε μια πυρκαγιά πριν από περίπου 1.800 χρόνια.

Σύμφωνα με την Associated Press, τα κατάλοιπα του σκύλου ανακαλύφθηκαν τον Μάιο, αλλά τα ευρήματα μόλις τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μέρη του σκελετού σκύλου1.800 ετών που πιστεύουν οι αρχαιολόγοι ότι παγιδεύθηκε σε φωτιά.

Τα οστά του σκύλου βρέθηκαν σε στρογγυλή θέση σε μια σκηνή που μοιάζει με την Πομπηία, αναφέρουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού περιγράφοντας τα ευρήματα που προκάλεσαν συγκρίσεις με τους κατοίκους που παγιδεύτηκαν από την ηφαιστειακή έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και διατηρήθηκαν για αιώνες στα ερείπια της Πομπηίας.

Ο σκύλος έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά, αναφέρουν οι ειδικοί και τα απομεινάρια του βρέθηκαν κοντά σε μια πόρτα που μπορεί να προέρχεται από το σπίτι ενός αριστοκράτη ή από στρατιωτικούς στρατώνες.

Το εικονογραφημένο τμήμα τοίχων, μέρος των ερειπίων ενός κτιρίου του 3ου αιώνα.

Βρέθηκαν ακόμα ένα πόδι από τραπέζι, εικονογραφημένα θραύσματα τοίχων και άλλα διακοσμητικά που προσφέρουν ενδείξεις για το πώς ζούσαν τότε οι Ρωμαίοι.