Μινωικές Γραμμές: Σκύλοι Και Ιδιοκτήτες …Τιμωρούνται

Αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες έρχονται οι… γενναίοι ιδιοκτήτες σκύλων που ταξιδεύουν με τις Μινωικές Γραμμές. Οι καταγγελίες επιβατών δεν έχουν τελειωμό, όμως αυτό όπως φαίνεται είναι κάτι που δε συγκινεί την εταιρεία.

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη / parapolitikakritis

Φωτογραφίες από το Mykonos Palace, που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά- Πειραιάς και αντίστροφα, δείχνουν την κατάσταση των κελιών όπου φυλάσσονται τα κατοικίδια, καθώς επίσης και τις απάνθρωπες συνθήκες όπου περνούν το ταξίδι τους οι ιδιοκτήτες που αρνούνται να υποβάλλουν τους σκύλους τους σε αυτό το μαρτύριο.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο τονίζει ότι οι σκύλοι άνω των 10 κιλών φυλάσσονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά – pet kennels) στο κατάστρωμα του πλοίου, επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη έκπληξη σε όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά με το συγκεκριμένο πλοίο. Διότι τότε αντιλαμβάνονται πως με την τόσο προσεκτικά επιλεγμένη έκφραση, οι «ειδικά» διαμορφωμένοι χώροι δεν είναι παρά σκουριασμένα και βρώμικα κλουβιά στο κρύο που…κολυμπάνε στα νερά!

Το ότι οι σκύλοι απαγορεύεται να βρίσκονται στα εσωτερικά σαλόνια και εστιατόρια του πλοίου είναι απόλυτα κατανοητό από όλους. Κανένας ιδιοκτήτης σκύλου δε θέλει να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλους επιβάτες.

Ξεκινάει λοιπόν ο δόλιος επιβάτης με το σκύλο του «ανα χείρας» κι επιβιβάζεται στο υποσχόμενο πλοίο. Mykonos Palace βλέπει, ολόκληρο παλατάκι σκέφτεται, θα μπορέσουμε κι εγώ και το ζώο μου να επιβιώσουμε.

Ανηφορίζει προς το τελευταίο κατάστρωμα στα «ειδικά» διαμορφωμένα κελιά και αντικρύζει τις απαράδεκτες συνθήκες, οπότε αποφασίζει να καθίσει μαζί με το σκύλο του στον εξωτερικό χώρο εστίασης του ίδιου καταστρώματος και κούτσα κούτσα να βγει το ταξίδι.

Ο εν λόγω χώρος, καθότι εξωτερικός, τους χειμερινούς μήνες έχει αρκετό κρύο, όμως έχουν κάποιες τηλεοράσεις και μερικές σόμπες, συνεπώς σκέφτεται ο κατακαημένος επιβάτης πως θα γλιτώσει τα κρυοπαγήματα.

Ώσπου έρχεται η στιγμή που ο υπάλληλος των «φιλόζωων» μινωικών γραμμών,ανέκφραστος, κουμπώνει με λαμαρίνες τις τηλεοράσεις –μην τυχόν και τις ξηλώσει κάποιος και τις βολέψει στη χειραποσκευή- και κλείνει ΟΛΕΣ τις σόμπες μην τυχόν και ζεσταθεί ο κόσμος.

Κεραυνός εν αιθρία! Το …κατοχικό σκηνικό που ακολουθεί είναι απερίγραπτο. Επιβάτες να εκλιπαρούν να ανάψουν έστω οι σόμπες διότι πάγωναν από το κρύο, σκύλοι να κουρνιάζουν στα πατώματα τρέμοντας, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Σε ένα πλοίο όπου επιτρέπεται το ταξίδι κατοικίδιων, τα οποία είναι εμβολιασμένα, καθαρά και απολύτως ακίνδυνα, είναι το λιγότερο απάνθρωπο να υποβάλλεις ζώα και ιδιοκτήτες σε τέτοιες συνθήκες. Σίγουρα η εταιρεία θα έχει τους δικούς της λόγους για να διακόπτει τη στοιχειώδη λειτουργία θέρμανσης στο συγκεκριμένο χώρο.

Σίγουρα αυτοί οι λόγοι είναι ανώτεροι του βασανιστικού ταξιδιού που θα περάσουν όσοι βρεθούν εκεί. Και σίγουρα οι ευνοϊκές συνθήκες για τους επιβάτες και τα ζώα μικρή σημασία έχουν μπροστά στην πολιτική αυτή των Μινωικών Γραμμών.

Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια το αν οι σκύλοι επιτρέπονται ακόμα και στο συγκεκριμένο εξωτερικό χώρο, αφού αφενός βρίσκονταν εκεί χωρίς καμία παρατήρηση των υπαλλήλων αλλά αφετέρου δεν παύει να είναι ένας χώρος εστίασης.

Συνεπώς, σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται, αφήνονταν χαριστικά από τους εργαζόμενους στο πλοίο, πιθανότατα επειδή και οι ίδιοι γνώριζαν τις τραγικές συνθήκες των κελιών και έδειχναν κατανόηση.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αξιοπρεπή χώρο φύλαξης των ζώων που να είναι στην πραγματικότητα ειδικά διαμορφωμένος. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες που σας πληρώνουν θα περνούν το ταξίδι στο σαλόνι σε ανθρώπινες θερμοκρασίες και τα κατοικίδια στο χώρο τους χωρίς να κινδυνεύουν.

Περνιόμαστε και για έξυπνοι,για Ευρωπαίοι και θέλουμε και τουρισμό, τη στιγμή που δεν ενδιαφερόμαστε να φροντίσουμε να μείνει μια σόμπα αναμμένη μέσα στον παγωμένο χειμώνα για εκείνους που δε θέλουν να «πετάξουν» το κατοικίδιο τους σε ένα βρώμικο κελί.

   

Πηγή: parapolitikakritis.gr