Μην αγοράζετε εμπορικά κόκκαλα για τον σκύλο σας, προειδοποιεί η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Μην δίνετε σκευάσματα τύπου εμπορικά κόκκαλα στον σκύλο σας.Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει λάβει 68 αναφορές για ασθένειες κατοικίδιων σκύλων που σχετίζονται με τα εμπορικά κόκκαλα.

Περίπου δεκαπέντε σκυλιά πέθαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.

Η FDA ξεχωρίζει τα ωμά κόκκαλα – όπως αυτά που παίρνετε από ένα κρεοπωλείο – και τα εμπορικά προιόντα για σκύλους, τύπου κόκαλα, τα οποία έχουν υποβληθεί σε διάφορες επεξεργασίες για να μπορούν να  πωλούνται.

Τα επεξεργασμένα κόκκαλα συνήθως ξηραίνονται μέσω μιας διαδικασίας καπνίσματος και περιέχουν συντηρητικά και άλλα χημικά συστατικά γεύσης. Συχνά πωλούνται ως “Ham Bones”, “Bones Bomur Bones” και “Smokey Knuckle Bones”.

“Αν δίνετε στον σκύλο σας τέτοια κόκκαλα μπορεί να τον οδηγήσετε σε ένα απροσδόκητο ταξίδι στον κτηνίατρο, σε μια πιθανή χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και στον θάνατο”, δήλωσε η κτηνίατρος της FDA Carmela Stamper.

Ιδιοκτήτες σκύλων και κτηνίατροι έχουν αναφέρει ασθένειες που σχετίζονται με τα κόκκαλα, όπως μπλοκαρίσματα στον πεπτικό σωλήνα, πνιγμό, κοψίματα και πληγές στο στόμα, έμετο, διάρροια, αιμορραγία από τον πρωκτό και θάνατο.

Η FDA ανέφερε επίσης ότι επανεξέτασε επτά περιπτώσεις άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την μάσηση και τη κατανάλωση τέτοιων εμπορικών σκυλοπροιόντων, συμπεριλαμβανομένης της μούχλας και των συστατικών που διασπώνται όταν μασώνται.

Για να διατηρήσετε ασφαλή τον τετράποδο φίλο σας ο FDA σας συνιστά να κρατάτε τα οστά κοτόπουλου ή γαλοπούλας μακριά από τα κατοικίδια ζώα ενώ μαγειρεύετε ή τρώτε, φυλάξτε τα δοχεία απορριμμάτων μακριά απο τα σκυλιά σας  και μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τα φιλικά προς το σκυλί παιχνίδια και γευστικές απολαύσεις.

“Σας συνιστούμε να επιβλέπετε το σκυλί σας καθ’ όλη τη διάρκεια που παίζει με κάποιο παιχνίδι ή μασουλάει οτιδήποτε, ειδικά με αυτά που τα χρησιμοποιούν για πρώτη φορά. “

“Αν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σκύλο σας καλέστε τον κτηνίατρο σας αμέσως”

Ο FDA έχει επίσης δημιουργήσει μια δικτυακή πύλη στην ιστοσελίδα του αν θέλετε να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα με ένα κατοικίδιο ζώο.

Μην δίνετε στο σκυλί σας τέτοια προσυσκευασμένα προιόντα, θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα.

Ωστόσο, τα κόκκαλα που προέρχονται από κρεοπωλεία δεν φαίνεται να δημιουργούν τα ίδια προβλήματα.

Πηγή:Business Insider

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

[facebook_post url=”https://www.facebook.com/doctor.karen.becker/videos/1723244711083737/?hc_ref=ARRe7p43VdTA73cE9JAABTwPsXOhUM-1NguAx8lgagIqStj5w4JWLt9vSt4Ef-6o7mk” width=”500″]