Θανάτωση αδέσποτων σκύλων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Με ερώτηση που απευθύνει σε τρεις υπουργούς (Εσωτερικών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αρχικά θέτει το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και δευτερευόντως ζητάει εμμέσως την θανάτωση των σκυλιών που δεν υιοθετούνται, αναφέροντας τι ισχύει αλλού ή τι έχει προτείνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενώ παράλληλα περιμένει να ακούσει και τι θα κάνουν οι αρμόδιοι για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Αυγενάκης στην «τρομολαγνική» ερώτηση του περιγράφει πόσο επικίνδυνα είναι τα αδέσποτα ζώα, που σχηματίζουν αγέλες και πόσο ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά δεν θέτει καθόλου ενώπιον των ευθυνών τους, τους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης που εγκαταλείπουν τα δικά τους ζώα ή δεν στειρώνουν τα δικά τους ζώα με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των πλασμάτων που καθίστανται αδέσποτα να είναι μη διαχειρίσιμος. .

[pdf-embedder url=”https://www.allaboutdog.gr/wp-content/uploads/2017/07/Ερώτηση-Αυγενάκη-στη-Βουλή.pdf” title=”Ερώτηση Αυγενάκη στη Βουλή”]

Η αντιφιλοζωική υστερία του κ. Αυγενάκη, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, μας είναι γνωστή βεβαίως από το παρελθόν αλλά η κατάστασή του συνεχώς υποτροπιάζει και όσο θα πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές η αλίευση ψήφων θα εντείνεται και θα γίνεται όλο και πιο χυδαία και προκλητική. Τώρα εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου επειδή τηρεί την νομοθεσία για τα αδέσποτα. Εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Την δολοφονία τους;

Οι θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης δεν διστάζουν προκειμένου να ικανοποιήσουν άνομα αιτήματα των ψηφοφόρων τους να απαιτούν την κατάλυση των νόμων μας.

Τον καλούμε να συνέλθει και να συμβάλει με σωστές λύσεις, με λύσεις αποτελεσματικές στο θέμα των αδέσποτων και όχι να απαιτεί το μάντρωμά τους ή την εξαφάνισή τους. Γιατί αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί τη λύση αλλά είναι έξω από αρχές και αξίες δικαίου για την ζωή, είτε αυτή αφορά το είδος μας είτε άλλο είδος.

Αν θέλει μια πόλη χωρίς αδέσποτα ας ξεκινήσει εκστρατεία κατά όλων εκείνων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους ή πετούν από δω κι από κει τα νεογέννητα τους. Αλλά μετά θα χάσει ψήφους γιατί εκεί βρίσκεται το κουμπί της υστερίας του. Προτιμά να κτυπήσει το θύμα, το ανυπεράσπιστο, το αβοήθητο, που δεν ευθύνεται για την αδεσποτεία του παρά το θύτη. “Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος” ο δικός του κόσμος!

Να του θυμίσουμε όμως, ότι η ψήφος έχει δύο όψεις. Είναι και θετική και αρνητική. Και από την φιλοζωική κοινότητα του Ηρακλείου με τους χιλιάδες πολίτες θα εισπράξει προφανώς την δεύτερη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διευκρινίσεις Αυγενάκη μετά το σάλο για ευθανασία σε αδέσποτα «Είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ που είχε ζητήσει αντιμετώπιση του προβλήματος στο Ηράκλειο παραθέτοντας δηλώσεις αντιδημάρχου υπέρ της θανάτωσης ζώων Διευκρινίσεις για το θέμα της ευθανασίας αδέσποτων ζώων έδωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την έντονη αντίδραση που προκάλεσε ερώτησή του στην οποία παρέθετε αναφορές του αντιδημάρχου Ηρακλείου υπέρ της θανάτωσης αδέσποτων.

Το ζήτημα προκλήθηκε όταν ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κίνδυνος για τους πολίτες τα αδέσποτα ζώα στο Ηράκλειο» παραθέτοντας τις επίμαχες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη ο οποίος ζητούσε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα και εφαρμογή του νομικού πλαισίου άλλων κρατών όπου επιτρέπεται η ευθανασία των αδέσποτων.

Στην ερώτησή του ο κ. Αυγενάκης ρωτούσε τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης τα εξής: Α) Θα δοθεί άμεσα λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων του Ηρακλείου; Β) Ποιος ο προγραμματισμός για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων; Γ) Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε το Δήμο Ηρακλείου ο οποίος τονίζει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη.

Η ερώτηση του κ. Αυγενάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της του καταλογίζει «αντιφιλοζωική υστερία» και τον κατηγορεί ότι με την ερώτησή του «εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου επειδή τηρεί την νομοθεσία για τα αδέσποτα. «Εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Την δολοφονία τους;» διερωτήθηκε η φιλοζωική οργάνωση.

Απαντώντας στις αντιδράσεις ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων. «Σε κάθε περίπτωση είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι με την ερώτησή του ανέδειξε «ένα υπαρκτό πρόβλημα στο Δήμο Ηρακλείου το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί».

[zoosos] [news247] [tilestwra]