Υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού προσπάθησε να πετάξει τραυματισμένο σκύλο στο απορριμματοφόρο

Το τραυματισμένο σκυλί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Ποταμού στον Κορυδαλλό Αττικής προσπάθησε να πετάξει ζωντανό στο απορριμματοφόρο, που μάζευε τα σκουπίδια τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ένας εργαζόμενος στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού και οι παρευρισκόμενοι που τον είδαν φωνάζοντας του το πήραν στην κυριολεξία από τα χέρια.
Ο Γιώργος Χρόνης κάτοικος της περιοχής βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά τις 02:00 στις 30 Σεπτεμβρίου και είδε ότι η οδηγός που είχε χτυπήσει το αδέσποτο, το οποίο είχε πεταχτεί στο δρόμο, είχε σταματήσει και οι παραβρισκόμενοι έψαχναν κάποια φιλοζωική για να μεταφέρει το ζώο για περίθαλψη.

Ο κ. Χρόνης, που μίλησε στο www.zoosos.gr, τύλιξε το ζώο μ’ ένα πανί για να το κρατήσει ζεστό και λίγο αργότερα είδε τον υπάλληλο ν’ αρπάζει τον χτυπημένο σκύλο – ο οποίος ούρλιαζε από τους πόνους – για να τον πετάξει στο απορριμματοφόρο!

Τόσο ο κ. Χρόνης – που ο συγκεκριμένος εξαιρετικά μεγαλόσωμος υπάλληλος θέλησε να τον χτυπήσει κυνηγώντας τον επειδή δεν τον άφησε να πετάξει το σκυλί στα σκουπίδια – όσο και οι παρευρισκόμενοι σταμάτησαν τελικά τον ντραμπούκο, κράτησαν τον αριθμό του απορριμματοφόρου που είναι ο ΚΗΥ 6509 και κάλεσαν την Τροχαία η οποία έφθασε όταν ο πρωταγωνιστής στο επεισόδιο είχε φύγει αφού τον μάζεψαν οι συνάδελφοι του.

Μήνυση εναντίον του δεν υπέβαλαν για το περιστατικό αλλά το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Χρόνης μετέβη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού κατέθεσε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και ζήτησε την πειθαρχική του δίωξη αλλά και να μάθει το όνομα του υπαλλήλου που έδειξε τέτοια συμπεριφορά και προς τον ίδιο αλλά και προς το ζώο.

Από τον Δήμο Κορυδαλλού του γνωστοποίησαν πως ήδη γίνεται έρευνα για το θέμα καθώς ο φύλακας του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων – που είναι κοντά στο σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν – τους είχε ενημερώσει για το περιστατικό και για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρόνη το ζώο τελικά κατέληξε πιθανότατα από αιμορραγία αφού κανείς δεν βρέθηκε να το μεταφέρει σε κτηνιατρείο ενώ η γυναίκα που το χτύπησε αν και παρέμεινε για μια ώρα στο σημείο δεν μπήκε στον κόπο να το μεταφέρει το Κορωπί στο νοσοκομείο ζώων που φυσικά διανυκτερεύει στην Αττική και αποχώρησε λέγοντας ότι στο σπίτι της περιμένουν τα παιδιά της.

Με επιστολή του προς το www.zoosos.gr ο Δήμος Κορυδαλλού μας ενημερώνει ότι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χριστοφορίδης διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την συμπεριφορά του δημοτικού υπαλλήλου που προσπάθησε να εξοντώσει έναν τραυματισμένο σκύλο που αν και ήταν ακόμα ζωντανός τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου εκείνος θέλησε να τον πετάξει στο απορριμματοφόρο για να τον εξοντώσει.

«Όσον αφορά στην συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργαζόμενου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με βάση τις καταγγελίες.

Αφού συγκεντρωθούν αναφορές όλων των εμπλεκομένων θα κληθεί και ο ίδιος σε απολογία. Αν αποδειχθούν ευθύνες θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Να σας διαβεβαιώσουμε η δημοτική αρχή είναι απόλυτη σε τέτοια ζητήματα και ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου, σε καμιά περίπτωση, δεν αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζόμενων» καταλήγει η επιστολή που μας έστειλε Γραφείο Τύπου του Δήμου Κορυδαλλού επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας.

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube