Ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις “Κρατήστε τον σκύλο σας κοντά σας “

Έβγαλε τον σκύλο βόλτα.

Τον έλυσε και άρχισε να μιλάει στο τηλέφωνο.

Ο σκύλος άρχισε να τρέχει μακριά της, η γυναίκα τρέχει από πίσω του φωνάζοντας το όνομα του(όχι την εντολή ΕΛΑ) για να επιστρέψει, ο σκύλος δεν ακούει.

Ανήσυχη και αφηρημένη συνειδητοποίησε ότι βρέθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές.ισόπεδες διαβάσεις

Ο σκύλος γαυγίζει..

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=kI3iY0N0seM[/embedyt]

Δευτερόλεπτα αργότερα την παρέσυρε το τρένο και σκοτώνεται ακαριαία.

Αυτό το βίντεο είναι μέρος της καμπάνιας “Aνέλαβε την Ευθύνη”  (Take The Lead)του Σιδηροδρομικού Δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με τη Φιλοζωϊκή Dogs Trust για την ευαισθητοποίηση των κηδεμόνων σκύλων και των dog walkers, έτσι ώστε να  κρατάνε κοντά τους τους τετράποδους φίλους τους όταν βρίσκονται σε ισόπεδες διαβάσεις.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πως μπορεί κάποιος να ξεχαστεί κυνηγώντας τον σκύλο του και πως βάζει τον ευατό του σε κίνδυνο.

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από την Dogs Trust σχετικά με τους κηδεμόνες σκύλων αποκάλυψε ότι:

  • Περισσότερα από τα δύο τρίτα των κηδεμόνων σκύλων (68%), είπαν ότι τα σκυλιά τους δεν τους ακούνε όταν τους λένε να επιστρέψουν.

  • Ένα άλλο 68% παραδέχθηκε ότι θα έτρεχε πρός τον σκύλο του για να τον σώσει αν τύγχαινε σε ισόπεδη διάβαση την ώρα που έρχεται τρένο  και ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται ισόπεδες διαβάσεις όταν περπατούν με τα σκυλιά τους μακριά από το σπίτι.

  • Η πλειοψηφία  (95%) υποστήριξε θερμά την ιδέα μιας εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

5 περιπατητές σκύλων (dog walkers) σκοτώθηκαν και τελευταία στιγμή την γλύτωσαν περισσότεροι από 180 τα τελευταία 5 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει μειώσει τις ισόπεδες διαβάσεις από μερικές χιλιάδες τα προηγούμενα χρόνια σε μερικές εκατοντάδες για όλη τη χώρα.

 

Πηγή: mirror.co.uk