Άντρας σκότωσε τον σκύλο του με κλωτσιές στη συνέχεια τoν έκαψε και καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλακή

Ένας άνδρας κλωτσούσε τον σκύλο του πέρα – δώθε στο δρόμο σαν να παίζει ποδόσφαιρο και στη συνέχεια έκαψε τα κατάλοιπα του. Καταδικάστηκε με φυλάκιση..στην Ιρλανδία.

Γείτονας είδε τον άντρα να επιτίθεται στο σκυλί αργά το βράδυ. Ο Foy, 27 ετών, ισχυρίζεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά  όταν πραγματοποίησε την βίαιη επίθεση στον σκυλάκι με το όνομα ” Κουμπιάς”.

Η συνταξιούχος Carrie Pringle, γειτόνισσα του Foy στο μικρό χωριό Mountcharles, τον είδε και δήλωσε «κλωτσούσε το σκυλί στον αέρα σαν να παίζει ποδόσφαιρο». Ωστόσο, όταν η κ. Pringle άνοιξε το παράθυρό της και του φώναξε τότε σταμάτησε, πήρε το σκυλί και έφυγε.

Άλλοι γείτονες  είπαν πως τον είδαν να φεύγει αργά το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου αλλά επέστρεψε δέκα λεπτά αργότερα χωρίς το σκυλί.

Ο Garda Sgt Oliver Devenney είπε στο δικαστήριο πως ο σκύλος, ένα μικρό τεριέ, βρέθηκε καμένος. Άλλος γείτονας ανέφερε ότι είδε τον κατηγορούμενο να κλωτσάει το σκυλί από τη πόρτα του σπιτιού του και στη συνέχεια στο δρόμο ενώ του πίεζε το λαιμό.

 Η νεκροψία έδειξε ότι ο σκύλος πέθανε από ρήξη του ύπατος ως αποτέλεσμα τραυματισμού με πολύ δύναμη. Ο Foy δήλωσε ότι εκείνη τη στιγμή είχε πάρει από 20 έως 50 δισκία βενζοδιαζεπίνης καθώς τα φάρμακά του δεν τον είχαν πιάσει.Είχε καταναλώσει ταυτόχρονα πολύ αλκοόλ.

Ο ίδιος είπε ότι συγκλονίστηκε μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, σκότωσε το κουτάβι του που ήταμ μόλις 12 μηνών.

Στην ανάκριση ανέφερε: “Σκότωσα τον “Κουμπιά” λόγω του αλκοόλ και των φαρμάκων. Το αγαπούσα το σκυλί, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το βλάψω. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά αυτή η βδομάδα ήταν καταστροφική για μένα και τα φάρμακα μου δεν δούλεψαν.”

Ο δικαστής τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνια και έκρινε ότι πρόκειται για άτομο που χρειάζεται σημαντική θεραπεία για τους εθισμούς του. Του απαγόρευσε για πάντα την κατοχή κατοικίδιων ζώων ενώ τον ακολουθεί το παρελθόν του με 33 προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας τάξης, της κλοπής και της εγκληματικής βλάβης.

Πηγή: irishtimes.com