Περίπου πριν από μία εβδομάδα η οικογένεια που είχε τον Max πήρε τη δύσκολη απόφαση για να τον “κοιμήσουν”.

Ο Max έπαιζε με το παιχνίδι όταν ένα μέλος της οικογένειας πρόσεξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. “Μαμά νομίζω ότι η μπάλα του Max έχει κολλήσει στο στόμα του”,είπε το παιδί και η μητέρα έλεγξε το σκυλί και είδε ότι ήταν εντάξει κρατώντας το παιχνίδι στη μέση στο στόμα του και έπαιξαν για λίγο μαζί.

Αφού τελείωσε το παιχνίδι πήγαν όλοι για ύπνο.

Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα ο Max πήδηξε πάνω στη μητέρα και ενώ πήγε να βγάλει τη μπάλα από το στόμα του Max συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε. Η μπάλα είχε κολλήσει στο στόμα του Max .

Υπάρχει μια τρύπα και εκεί είχε κολλήσει η γλώσσα του Max , “είπε η μητέρα.

Όσο πιο πολύ προσπαθούσε να ξεκολλήσει τη γλώσσα του τόσο πιο πολύ έμπαινε μέσα στο στόμα του.

O Max μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη κτηνιατρική κλινική και οι κτηνίατροι έπρεπε να κόψουν τη μπάλα. Ήταν ήδη όμως πολύ αργά.

Τελικά ήρθε η δύσκολη απόφαση. “Ναι,δεν πρόκειται να άφηνα τον σκύλο μας να ζήσει χωρίς γλώσσα, είναι ηλίθιο”,είπε η Jamie Stumpf  συγκρατώντας τα δάκρια της.

Το κανάλι FOX 5 επικοινώνησε με την Kong. Η αντιπρόεδρος Hillary Van Der Zee εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήμαστε βαθιά συντετριμμένοι που ακούσαμε την είδηση ​​για τον Max χθες. Δεδομένου ότι λάβαμε γνώση αυτής της απώλειας από  τα social media έχουμε έλθει σε επαφή με την οικογένεια του Max. Αφού μάθαμε για το περιστατικό, έχουμε ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα. Λαμβάνουμε υπόψην αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και πρέπει να έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση των δεδομένων πριν τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων μας. Ξέρουμε ότι αυτό το προϊόν πωλείται για πάνω από 5 χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει κάτι αντίστοιχο. H ασφάλεια των παιχνιδιών Kong είναι στην καρδιά και την ψυχή του τι κάνουμε και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας όταν έχουμε μπροστά μας όλα τα δεδομένα.»

H Jamie Stumpf είπε ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί της από την Kong.Ελπίζει η εταιρεία να κάνει κάποια αλλαγή.

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι το μοντέλο αυτού του παιχνιδιού πρέπει να βελτιωθεί. Σε τελική γραμμή αυτό με ενδιαφέρει, να το φτιάξουν.»

“Θα με στοιχειώνει πάντα μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω ότι αυτός ο σκύλος ήταν τόσο ευγενικός, υπέφερε σιωπηλά δίπλα στο κρεβάτι μου” είπε η Jamie ενώ πρόσθεσε στο Fox5 ότι σκέφτεται να καταθέσει μήνυση.

 

fox5sandiego.com | thedodo.com