Κολοκύθα στο σκύλο – Κάνει να φάει κολοκύθα ο σκύλος;

Κάνει να φάει κολοκύθα ο σκύλος ; Εν συντομία ναι. Η κολοκύθα δεν είναι μόνο μια ωραία εναλλαγή στη διατροφή του σκύλου σας, είναι επίσης ένα ανθρώπινο υγιεινό τρόφιμο που μπορείτε να προσφέρετε στο τετράποδο φίλο σας.

Γιατί κάνει καλό η κολοκύθα στο σκύλο σας; Η κολοκύθα κάνει καλό στο σκύλο για πολλούς λόγους. Προσφέρει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα του για να λειτουργήσει:

Βιταμίνη Α: Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και την όραση του σκύλου σας

Βιταμίνη C: Ενισχύει τις ενζυματικές αντιδράσεις στο σώμα και τη σύνθεση κολλαγόνου.

Βιταμίνη Ε και άλφα καροτένιο: Πρόκειται για αντιοξειδωτικά που ρυθμίζουν την ενζυματική δραστικότητα και αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Ασβέστιο: Διατηρεί τα οστά και τα δόντια του σκύλου σας ισχυρά μαζί με τις υποστηρικτικές κυτταροπλασμικές λειτουργίες.

Σίδηρος: Διατηρεί την αιμοσφαιρίνη του σκύλου σας, αυξάνει τη ροή του οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο.

Λουτεΐνη: Ενισχύει την υγεία των ματιών, του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας.

Η κολοκύθα είναι επίσης γεμάτη από φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τα σκυλιά να αισθανθούν πληρέστερα γρηγορότερα, χωρίς απαραίτητα να πάρουν πάρα πολλές θερμίδες. Αυτό κάνει την κολοκύθα μια εξαιρετική επιλογή διατροφής για σκύλους που πρέπει να χάσουν λίγο υπερβολικό βάρος.

Η κολοκύθα μπορεί επίσης να βοηθήσει την πέψη σε σκύλους που παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Εάν το σκυλί σας βιώνει αυτά τα πεπτικά προβλήματα, προσπαθήστε να του δώσετε μια κουταλιά της σούπας κολοκύθας αναμειγμένη με το κανονικό τους φαγητό.

Τι είδους κολοκύθα είναι ασφαλές για το σκυλί μου;

 Στο εξωτερικό θα βρείτε πληθώρα από κονσέρβες κολοκύθας. Κονσερβοποιημένα μείγματα κολοκύθας, όπως κολοκύθα με μοσχοκάρυδο και κανέλα, η κολοκύθα με καρυκεύματα ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ποικιλία κολοκύθας που περιέχει κανέλα, μοσχοκάρυδο ή άλλα μπαχαρικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά πεπτικά προβλήματα στα σκυλιά σας ή να αποδειχθεί τοξική για το κουτάβι σας.Εμείς προτιμούμε φυσική γλυκο-κολοκύθα την οποία βράζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο εννίοτε αφαιρώντας τους σπόρους και την κάνουμε πουρέ.

Πώς μπορώ να δώσω κολοκύθα στο σκύλο μου; Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί για την εισαγωγή κολοκύθας στη διατροφή του σκύλου σας. Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη σπιτική διατροφή του σκύλου σας ή σαν λιχουδιά. Ωστόσο,βεβαιωθείτε ότι δίνετε προσοχή στις μερίδες για τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Συμβουλευτείτε πάντοτε τον ολιστικό κτηνίατρό σας εάν σκέφτεστε να εισάγετε κάτι καινούργιο στη διατροφή του σκύλου σας.

 

Πηγή:dogtime.com